Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Županija ZAJEDNO DO FONDOVA EU Podijeli

Uspješno realiziran projekt nabave strojeva i opreme za tvrtku T3M iz Vukmanićkog Cerovca

Ukupna vrijednost projekta iznosi 7.743.017,12 kuna, a bespovratna sredstva dodijeljena Ugovorom iznose 2.838.884,74 kuna.

Uz pomoć Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije te Europske unije, odnosno Europskih strukturnih i investicijskih fondova, uspješno je realiziran projekt nabave strojeva i opreme pod nazivom: T3M TOOLPRO – razvoj tehnološkog centra za proizvodnju alata i naprava za proizvodne industrije. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 29.05.2017. godine između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije i tvrtke T3M d.o.o.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 7.743.017,12 HRK, a prihvatljivi troškovi su određeni na 6.186.618,01 HRK. Bespovratna sredstva dodijeljena Ugovorom iznose 2.838.884,74 HRK sukladno Odluci o financiranju od 21.04.2017. Referentna oznaka projekta je KK.03.2.1.05.0050.

Alatnica T3M d.o.o. je osnovana u veljači 2010. g. Produkt je ideje ljudi koji su cijeli život proveli u proizvodnim industrijama i alatničarstvu, te konstrukciji i izradi alata i naprava. Iskustvo i poznavanje modernih tehnologija CAD/CAM, te znanje upravljanja CNC strojevima bili su uporište za razvoj i rast. Unatoč eskalaciji krize na svjetskom tržištu u slijedeće dvije godine udvostručili su se ostvareni poslovni rezultati tvrtke.

2012. godine započela je suradnja sa vodećim hrvatskim proizvođačem dijelova za autoindustriju, tvrtkom AD Plastik d.d. iz Solina. Kako su zahtjevi kupaca rasli u slijedeće dvije godine investiralo se 3.000.000,00 kn vlastitih sredstava u nove strojeve i opremu koji su povećali kompetitivnost tvrtke i podigli tehnološku razinu. Kontinuirano se zapošljavalo nove djelatnike i ulagalo u edukaciju istih. 2015. g započela je suradnja inozemnim kupcima iz područja autoindustrije. Tijekom 2017 g. tvrtka se profilirala kao jedan od značajnijih dobavljača na polju izrade naprava i automatizacije proizvodnih linija za vodeće svjetske tvrtke iz branše. Zaposleni su visokoobrazovani djelatnici (CAD konstrukcija, automatizacija i pneumatika) strojarskog profila, ostvarena je rekordna realizacija, uz udio izvoza od 90 %. Kako je u uvodu spomenuto, krenulo se u znatne investicije uz suradnju i pomoć od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije te Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt obuhvaća nabavu 4 kapitalna stroja za elektroeroziju i strojnu obradu čestica odvajanjem, obuku djelatnika za učinkovito korištenje nove tehnologije te predstavljanje novih tehnoloških mogućnosti i novog proizvodno-uslužnog asortimana nastupom na specijaliziranom sajmu. Radi se o 4 nova stroja:
– 3 osna vertikalna CNC glodalica
– 5 osna CNC glodalica sa mogućnošću simultanog glodanja u 5 osi
– stroj za elektroeroziju žicom
– stroj za elektroeroziju elektrodom.

Odabrani su strojevi renomiranog švicarskog proizvođača Georg Fischer Machining Solutions.

Uz korištenje najsuvremenijih CAD/CAM programskih rješenja (CATIA/ESPRIT) i upotrebom navedenih strojeva tvrtka podiže razinu konkurentnosti na europskom tržištu na području alatničarstva i izrade naprava. Tvrtka je u mogućnosti odgovoriti na složene i sve opsežnije zahtjeve kupaca i na taj način preuzeti profitabilnije projekte. U planu je zapošljavanje novih djelatnika strojarskog profila, kao i dodatno širenje proizvodnih kapaciteta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Opseg proizvodnje i usluga:
– konstrukcija i izrada alata za tlačni lijev, brizganje plastike, prosijecanje i oblikovanje limova
– konstrukcija i izrada naprava i proizvodnih linija, kontrolnih mjernih naprava (kontrolnika), automatizacija proizvodnje
– izrada 3D modela proizvoda
– razvoj proizvoda za kupca
– strojna obrada prema zahtjevu kupca
– izrada uzorka, prototipa

T3M d.o.o. Vukmanićki Cerovac 20D, 47000 Karlovac
Tel: +385 47 434 008 Mob: +385 91 622 77 17
E-mail: dubravko@t3m.hr
Web : www.t3m.hr

Više informacija na https://razvoj.gov.hr i https://www.strukturnifondovi.hr

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost tvrtke T3M d.o.o.

(sponzorirana objava)

Pročitajte i ovo

TROŠAK ČEKANJA

Golubić iz Možemo analizirao: Za 10 radnika koji čekaju na PCR test danima i negativni su, troškovi 12.920 kuna