Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Život s epilepsijom nije lagan, a iscrpljujuća bolest onemogućava normalan život. Lijekovi su jedini koji mogu pomoći jer čak ni alternativna medicina nema toliku moć... Što će biti s njim? Sin mi je bolestan, želio bi imati obitelj Lako je upirati prstom u vanjskog neprijatelja, ali treba biti jednako dosljedan, jasan i transparentan i u trenutcima kad nije dobro, kad treba objasniti vlastite nelogične poteze i priznati vlastite pogreške... Odgovornost, snaga i karakter lidera dokazuju se u krizi... Birački odbor je prilikom prebrojavanja glasova na biračkom mjestu broj 6 utvrdio da je glasovalo ukupno 187 birača, dok je u glasačkoj kutiji bilo 195 listića Ponovljeni izbori u Raši prolaze mirno, pravo glasa ima njih 488 Luka Cindrić često, nažalost, nije fit kroz cijelu sezonu, isto vrijedi i za Arona Palmarssona, dok je Raul Entrerrios u 40. godini. Stoga je Barcelona, zlu ne trebalo, još malo pojačala svoju srednju liniju i do 2024. godine vezala jednog od najboljih mladih rukometaša svijeta, Slovenca Domena Makuca (20). Makuc, u kojem su svi odmah vidjeli nešto "balićevskog", otišao je iz Celja te će u Blaugrani nastaviti svoj razvoj koji je ponešto zapeo posljednje dvije godine. Odnosno otkako je u sezoni 2017./2018. sa 17 debitirao u Ligi prvaka među velikim dečkima, a fizikalije to konkretno nisu mogle pratiti. I tako će Barca na celjski i slovenski pogon jer iz Kielca je stigao Blaž Janc, tu je od ranije i Jure Dolenec, a portugalsko-brazilskog začina dali su najbolji mladi pivot svijeta Luis Frade, odnosno desni vanjski Haniel Langaro, onaj koji nam je u Kolnu utrpao devet komada. Ima se, može se. Barcelona dovela 'slovenskog Balića' za konkurenciju Cindriću

Karlovac I BEZ DIJELA OPORBE Podijeli

Usvojen karlovački GUP: Nema gradnje hotela i nebodera bez arhitektonskog natječaja niti mogućnosti izgradnje benzinske u Meštrovićevoj

Gradonačelnik već najavio četvrte izmjene GUP-a: Bit će to još sveobuhvatniji posao od ovih izmjena

Nakon odlaska dijela oporbe sa današnje sjednice Gradskog vijeća, sa 14 glasova za i 4 protiv izglasane su 3. izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana grada Karlovca.

– Ovim smo trećim, ciljanim izmjenama pristupili iz tri pozicije: procedura, zakonitost i transparentnost i ja držim da smo u tome uspjeli, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Ono što je najvažnije u njemu jer je to najviše i traženo u javnoj raspravi, jest zadržavanje obveze provedbe urbanističko – arhitektonskog natječaja za izgradnju hotela na Korani i poslovne zgrade u Nazorovoj.

– Prihvaćanjem primjedbi, prijedloga i mišljenja javnosti i struke, pristiglih i iznesenih tijekom javne rasprave, zadržava se obveza provedbe natječaja za rekonstrukciju i uuređenje trga na sjevernom uglu ulica Kralja Tomislava i Većeslava Holjevca te dvaju pješačkih pothodnika koji ih povezuju. Propisana je obveza izrade urbanističkog plana uređenja UPU Nazorova sa smjernicama za prostorno plansko rješenje koje će biti inicirano prometno i urbanističko – arhitektonskom studijom gdje bi ova druga bila izrađena nakon provedbe urbanističko – arhitektonskog natječaja. Za ukidanje obveze provedbe urbanističko – arhitektonskog natječaja za hotel Korana, tijekom razrade nacrta prijedloga plana, ulazni podaci nisu bili dovoljni da se isti ukine, rekao je ravnatelj županijskog Zavoda za prostorno uređenje Mario Kečkeš.

Također, ovim GUP-om ne daje se mogućnost izgradnje benzinske postaje u Meštrovićevoj ulici jer je preblizu već postojećim benzinskim postajama, ali i ostalim građevinama.

-Odredbama je dopunjeno da se benzinske i plinske postaje mogu graditi ako su od ostalih građevina udaljene najmanje 30 metara te da plot zaštitnog zelenila prema susjednim česticama odnosno javnim površinama iznosi minimalno 10 metara. Isto tako, dopunjeno je u odredbama da benzinske i plinske postaje nije moguće graditi u radijusima od 1000 metara od prve susjedne postaje. Kad smo analizirali lokacije postojećih benzinskih postaja vidimo da su one već unutar tih radijusa i da ih ima jako puno, pojasnio je Kečkeš.

Radi se o parceli ispred zgrada na raskrižju prema PU karlovačkoj.

Puno ozbiljniji posao, danas je najavio Mandić, čeka ih s četvrtim izmjenama GUP-a.

– Sveobuhvatnije su, radit će se puno više, s više dokumenata koje će trebati donijeti i već sada naglašavam da svi oni koji na bilo koji način, bilo što se tiče stručne ili zainteresirane javnosti, vijećnika, političkih stranka… da imaju to na umu i da se uključe u javnu raspravu.

Foto: Ilustracija GUP-a

Pročitajte i ovo

ZVJEZDANO LJETO

U Karlovcu danas: Šetajte s Marijom Terezijom, uživajte na Promenadi ili navijajte na Ceneru