Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija NAGRADE TVRTKAMA Podijeli

Uvjerljivo najuspješniji u Karlovačkoj županiji: Kolpa Hrvatska, Wienerberger i HS Produkt osvajači Zlatne kune

Kolpa je bivši Polir sa Žumberka, Wienerberger je značajan građevinarstvu koje je radilo i u koroni, a HS Produkt svojim pištoljima i dalje osvaja nagrade i svjetska tržišta

Ovogodišnje nagrade Zlatne kune najupješnijim tvrtkama za 2020. dvostruko vrijede. Rekao je predsjednik Županijske gospodarske komore Zlatko Kuzman uoči današnje, 24. dodjele najboljim velikim, srednjim i malim poduzećima u Karlovačkoj županiji.

Prema 21 kriteriju poslovnih rezultata uvjerljivo najbolje imali su Kolpa Hrvatska iz Ozlja tj. Žumberka kao malo, Wienerberger kao srednje i HS Produkt kao veliko poduzeće.

-Poduzeće Kolpa Hrvatska prošle godine se zvalo Polira. Sad su se udružili pa su se malo i proširili. To je mala tvrtka s područja Žumberka pa je njen značaj i dodatno veći jer tu baš nemamo puno industrije. U kategoriji srednjih poduzeća bila je žestoka konkurencija, ali najbolji je Wienerberger. Oni tradicionalno, godinama daju doprinos u novim proizvodima vezanim za graditeljstvo, a graditeljstvo čak i u ovoj koronakrizi se uspješno razvija i širi. HS Produkt sa svojim proizvodima, oružje, ima impresivno poslovanje.  Gotovo 6 milijuna pištolja su prodali po cijelome svijetu. U Americi – na najzahtjevnijem svjetskom tržištu dobili su šest Oscara u 20 godina. To nije uspio nitko, a i u 2021. za svoj mali pištolj dobili su priznanje za najbolji pištolj na svijetu.

I u pandemijskoj 2020. tvrtke u Karlovačkoj županiji prilično uspješno poslovale

Iako je poslovanje u 2020. obilježila kriza izazvana pandemijom koronavirusa, sve tvrtke iz Karlovačke županije, osim ugostitelja i turističkog sektora, ipak su ostvarivale jako dobre rezultate.

-Ove su kune dvostruko vrijedne. One su pokazatelj otpornosti našeg gospodarstva na koronakrizu na koju se netko malo bolje, a netko manje dobro snašao. Mi imamo sreću da se naše karlovačko gospodarstvo u toj koronakrizi dosta dobro ponašalo. Imali smo u toj 2020. i dosta problema, ali imamo rast svih pokazatelja osim investicija i to je zanimljivo i po tome smo nešto bolji od hrvatskog prosjeka, pojašnjava Kuzman.

Za Zlatnu kunu tj. nagradu za najbolje poslovne rezultate mogu se kandidirati sve tvrtke koje posluju pozitivno. Zlatnu kunu jedna tvrtka može dobiti u istoj kategoriji tri puta uzastopno. Potom osvaja Kristalnu kunu nakon čega tri godine ne može sudjelovati u ovom natjecanju. HS Produkt je tako posljednje tri godine “apstinirao” od nagrade i ove godine je povratnik.

Pročitajte i ovo

ATLETIKA

Bruno Belčić državni prvak na 3000 metara sa zaprekama s rekordom prvenstava Hrvatske, Helena Valentić srebrna u istoj disciplini