Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Karlovac VIK U 2019. Podijeli

Uz projekt aglomeracije, u karlovačkom ViK-u u 2109. planiraju još 37,5 milijuna kuna vlastitih investicija

Radova će biti gotovo u svakom dijelu grada

Pred Vodovodom i kanalizacijom Karlovac izazovno je razdoblje. U 2019. uz realizaciju EU projekta Aglomeracije Karlovac – Duga Resa, planiraju i 37 i pol milijuna kuna vlastitih investicija.

Aglomeracija je podsjetimo projekt ukupno vrijedan više od 410 milijuna kuna kojeg će se s 325,9 milijuna kuna financirati iz europskog kohezijskog fonda.

U preostalih 84,7 milijuna kuna Vodovod i kanalizacija će kroz četiri godine uložiti 15,2 milijuna kuna vlastitoga novca. Sve kako bi se u Karlovcu izgradilo 51 kilometar i rekonstruiralo skoro 5 kilometara kanalizacije te 52 kilometara vodooopskrbnih cjevovoda na području Gornje, Donje i Male Švarče, Drežnika, Turnja, Kamenskog, Gornjeg Mekušja, Hrnetića, Jamadola i Zvijezde.

– Planirane aktivnosti na ovom projektu u 2019. je da krajem siječnja krene objava javnih nadmetanja i da u drugoj polovici 2019. počnu radovi, rekao je na današnjoj konferenciji iza novinare direktor Nikola Rogoz.

Uz aglomeraciju, Vodovod i kanalizaciju u 2019. očekuje i veliki projekt Hrvatskih cesta rekonstrukcije državne ceste D6 od Marmontove aleje do Stativa koji se procjenjuje na 49 milijuna kuna. ViK će u dvije godine rekonstruirati sanitarnu i mješovitu odvodnju i vodoopskrbu na toj dionici.

-Radit će se zajedno sa Hrvatskim cestama, udio Vodovoda je nešto veći od 22 milijuna kuna gdje ćemo raditi rekonstrukciju sanitarne i mješovite odvodnje i vodoopskrbni sustav u trupu državne ceste DC6 na ovoj dužini projekta. Projekt će vjerojatno biti podijeljen u dvije faze 2019. i 2020. godine, rekao je Rogoz.

Sveukupno, ViK u 2019. planira investirati ukupno 37,5 milijuna kuna u vlastite projekte kako bi proširili vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, osigurali dodatne izvore pitke vode, smanjili tlak u sustavu te smanjili gubitke vode koji su trenutno u Karlovcu na 55 %.

Pročitajte i ovo

AGLOMERACIJA U ZVIJEZDI

Sutra počinju prvi radovi i polaganje mimovoda u Haulikovoj i Samostanskoj te na Ruskom putu