Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Život POMOZITE I VI Podijeli

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE:Kujica Maša izbačena iz automobila u groznom stanju, spas je pronašla u udruzi MicKa

Bolesna, groznog izgleda, izbačena i ostavljena dok je nisu pronašle volonterke Udruge MicKA

Koliko okrutni ljudi mogu biti svjedočimo svakodnevno, no priča o kujici Maši doista para srce.

Volonteri Udruge MicKA dobili su prije nekoliko dana dojavu o “šugavom” psu koji jede leševe pored ceste u Zvečaju. Brzo su otišli na teren no psu nije bilo ni traga ni glasa i tako dva dana. Mještani su im rekli da je pas izbačen iz automobila, a oni su čekali poziv da je opet u zoni “vidljivosti” kako bi je uhvatili i spasili.

Treći dan nesretna kujica se pojavila i ostavila u šoku i volonterke zbog izuzetno teškog stanja u kojem se nalazila.

-Maša ima teški oblik demodeksa popraćen sekundarnom bakterijskom infekcijom kože. Čip nema unatoč zakonskoj obavezi čipiranja koja se i dalje ne provodi pa samim time nikada nećemo saznati tko ju je u ovakvo stanje doveo. Da je sustavno zanemarivana pokazuje i njezino psihičko stanje. Koliko god pokušavali naći opravdanje za osobu koja ju je dovela do ovoga, jednostavno ne uspjevamo. Ne uspjevamo opravdati ni institucije koje znaju za ovakve slučajeve, a ne reagiraju, kažu nam u Udruzi MicKa.

Procijenili su da ima godinu dana, a odmah je započelo njeno izliječenje.

-Čeka nas ogroman posao. Svakodnevno kupanje, terapija, borba s probavom zbog gladovanja, parazita i lešina čije je ostatke jela, a najveći izazov bit će vratiti joj vjeru u čovjeka.
Terapija, plivasept, kvalitetna hrana, lososovo ulje, vitamini i nexgard specrta su sve ono sto smo za prvu ruku morali kupiti, kažu u Udruzi i ne žale ni trenutka zbog ovog spašavanja.

Učinit ćemo je najsretnijim psom na svijetu, kažu.
MicKA djeluje na karlovačkom području, a bavi se problematikom napuštenih životinja te njihovim udomljavanjem. Udruga rad financira isključivo donacijama građana.

Želite li im pomoći u liječenju Maše i drugih životinjica, ovo je put:

PBZ IBAN: HR6523400091111120673 SWIFT: PBZGHR2X

 

Vezani članci

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca vjeruju u opstanak u ‘premijerki’, ali nad ispunjenjem tog cilja ‘visi mač’ neispunjenih obećanja prema braći Smojver