Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Sport KUGLANJE Podijeli

Valentina Pavlaković, Ivana Neralić i Anamarija Grdić ekipne U23 svjetske prvakinje, Požega zlatni i srebrni na Svjetskom kupu U18

Uspjehu ženske reprezentacije pridonijela je i bivša kuglačica Ogulina Ivana Juričić, dok su za mušku reprezentaciju bacali Andrija Božičević i Matija Cindrić iz ogulinskog Kleka.

Kuglačica ozaljske Kupe Valentina Pavlaković te Ivana Neralić i Anamarija Grdić iz Ženskog kuglačkog kluba Ogulin okitile su se naslovom ekipnih svjetskih prvakinja na Svjetskom prvenstvu U23 koje se održava u rumunjskom Cluju.

Reprezentacija Hrvatske oborila je ukupno 3.553 čunja i osvojila zlatno odličje sa 71 čunjem više od srebrne Njemačke i 100 više od brončane Srbije. Pavlaković je u zlato ugradila 547 čunjeva, dok su Neralić i Grdić bile pričuve, a velikom uspjehu hrvatskih reprezentativki pridonijela je i bivša kuglačica Ogulina Ivana Juričić s 592 oborena čunja.

Muška U23 reprezentacija ekipni je dio natjecanja okončala na 11. mjestu s 3.459 čunjeva, a u njenom sastavu bili su Andrija Božičević i Matija Cindrić iz ogulinskog Kleka, te bivši kuglač karlovačkog Željezničara Luka Požega.

Luka Požega zlatni i srebrni na Svjetskom kupu U18

Uoči Svjetskog prvenstva U23, u Cluju je održan Svjetski kup U18, na kojem je sjajne rezultate ostvario bivši kuglač karlovačkog Željezničara Luka Požega. U mješanim parovima s Tamarom Sinković osvojio je zlatnu medalju s 1.174 čunja, ispred češkog para Horkova/Mecerod (1.168) i srbijanskog Obrenić/Boškov (1.164), dok je u pojedinačnom dijelu natjecanja izborio srebro s oborenih 613 čunjeva, šest manje od zlatnog Nijemca Funka i deset više od brončanog Austrijanca Temistoklea.

foto: Hrvatski kuglački savez

Pročitajte i ovo

SPORTSKI VIKEND

‘Kelteksice’ na teškom gostovanju u Splitu, kuglačice Ogulina dočekuju Split, rukometaši igraju jubilarni 30. Pržin memorijal