Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac VATRU GASI, BRATA SPASI Podijeli

Vatrogasci slave svoj dan: JVP Karlovac u 50 godina postala respektabilna postrojba

Dan vatrogastva prilika je za pokazati vatrogasne vještine koje se u Karlovcu razvijaju već stoljeće i pol

Nema požara, poplave, potresa ili bilo koje druge intervencije koju vatrogasci u Karlovačkoj županiji, a posebno u JVP Karlovac, uspješno ne odrade pa čak i kad se radi o slavljeničkom prikazu onoga što svakodnevno rade.

Upravo su tako danas slavili svoj dan i dan svog zaštitnika svetog Florijana, ali i 150 godina vatrogastva i pola stoljeća karlovačke Javne vatrogasne postrojbe.

Kako zaboravljeni ručak ili plinska boca mogu zapaliti stan, kako se spašava unesrećene iz automobila, uklanjaju srušena stabla, što radi K-9 tim te s kojim vozilima i tehnikom raspolažu prikazali su u Vatrogasnom centru na Gazi za sve koji su ih danas posjetili.

Gradonačelnik Šimunić bi bio ponosan na sve što smo postigli

Gradonačelnik dr. Ivan Šimunić koji je prije 150 godina osnovao prvo vatrogasno društvo u Karlovcu, bio bi ponosan, kaže zapovjednik Miroslav Rade.

-Mi smo postrojba koja je na respektabilnom nivou u Hrvatskoj. Pokazalo se to kroz sve intervencije koje smo odrađivali kroz sve te godine, kroz velike prirodne nepogode koje su nas zadesile, i ne mogu se sjetiti intervencije koju nismo uspješno odradili. Bilo da se radi o poplavama, tuči, o potresima, ne samo na području Karlovca i naše županije nego na području cijele Hrvatske.

Ono što ih očekuje u budućnosti je izgradnja novog vatrogasnog centra jer je ovaj na Gazi postao preskučen.

Unaprijeđena 4 vatrogasca

Danas su unaprijeđena tri vatrogasca JVP-a u voditelja vatrogasne grupe, a jedan je nakon završene visoke škole, promoviran u vatrogasnog časnika. Inače, JVP Karlovac se pomladila. Stariji kolege otišli su u mirovinu, a zaposleni su mladi vatrogasci pa je u postrojbi prosjek godina 30.

Svim karlovačkim vatrogascima Dan vatrogastva čestitao je i gradonačelnik Damir Mandić, ali i njihovim obiteljima koje su im, kako je rekao, najveća podrška.

Proslava stoljeća i pol vatrogastva u Karlovcu nastavlja se cijeli ovaj tjedan, a posebno zabavno bit će u subotu kada će sve danas prikazano ponoviti na karlovačkoj “špici”.

Slave i dugoreški vatrogasci

Dugoreški vatrogasci također su danas obilježili Dan vatrogastva i blagdan zaštitnika sv. Florijana. Zajedno s gradonačelnikom Tomislavom Boljarom upalili su svijeće kod spomenika na Trgu sv. Jurja.

Pročitajte i ovo

BROJKE

20 pozitivnih u petak u Karlovačkoj županiji, u ogulinskoj i karlovačkoj bolnici 67 osoba zbog korone