Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Život NE PROPUSTITE POŽUTJETI Podijeli

Večeras na Foginovom otvorenje 24. Filmske revije mladeži i 12. Four River Festivala, ponesite dekice

Festival otvara “Zagrebački ekvinocij”, film mladog redatelja i višestrukog sudionika Revije, Svebora Mihaela Jelića

Iako su već jutros u Gradskom muzeju započeli popratni programi i nastavit će se tijekom cijeloga dana, svečano otvorenje 24. Filmske revije mladeži i 12. Four River Film Festivala u Karlovcu održat će se večeras na Foginovom kupalištu.

U 20 sati otvorit će ga cjelovečernji igrani film “Zagrebački ekvinocij” mladog redatelja i višestrukog sudionika Revije, Svebora Mihaela Jelića.

Trenutno se održavaju radonice Dječjeg filmskog stvaralaštva u Gradskom muzeju. U bočnoj dvorani Zorin doma će u 14 sati biti održana debata “Trebaju li za nasilje maloljetnika zakonski odgovarati njihovi roditelji ili skrbnici?, a ispred kazališta u 17 sati “speed dating”. Bit će to prilika da se sudionici festivala međusobno uzpoznaju. Radi se o mladim autorima, srednjoškolcima,  iz cijeloga svijeta, njih oko 150. Neki od njih sudjeluju u natjecateljskoj konkurenciji u koju je ušlo 68 filmova.

Od sutra do petka njih će se u Zorin domu moći gledati u prijepodnevnim i poslijepodnevnim projekcijama. Dobrodošli su svi građani, a ulaz je besplatan.

No, svi su prvo pozvani večeras na svečano otvorenje. Odluka je pala da ono bude na otvorenom, na Foginovom kupalištu. Bit će prohladno pa su dekice, debele jakne, kape i slični rekviziti dobrodošli.

Ovogodišnji festival obići će sve četiri rijeke, “Zagrebački ekvinocij” je prvi u nizu večeras od 20 sati na Korani, sutra slijedi projekcija na Mrežnici kod Bosiljevca, potom na Dobri u Starom gradu Novigradu te u petak u Ozlju na gradskom kupalištu na Kupi.

Pročitajte i ovo

JOSIPOVE SRIJEDE

“Bit hrvatskih obitelji i naroda je duhovna podloga. Žive bi nas progutali kad smo napadnuti, da nismo molili i vjerovali, a branitelji nosili krunice”