Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  0C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Županija ULAZ BESPLATAN Podijeli

Večeras u Slunju “Književni event za Advent” : Malo poezije, priče, mrvica povijesti i puna šaka zabave i smijeha

Za sve to zaduženi su članovi karlovačkog Književnog kruga: Marijan Katić, Damir Valent i Tomislav Beronić

Danas od 18 sati u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slunj održati će se Književni susret pod nazivom „Književni event za advent“ u organizaciji Knjižnice i čitaonice Slunj te Književnog kruga Karlovac.  Za poeziju, priče, mrvicu povijesti, punu šaku zabave i smijeha zadužena su tri člana Književnog kruga Karlovac; Marijan Katić, Damir Valent i Tomislav Beronić.

U sklopu “Književnog eventa za Advent”, i to odmah nakon susreta , u nastavku programa biti će premijerno prikazan dokumentarni film Branka Pejnovića “Slunju grade, Rastoke te diče”, u trajanju od 40 minuta.

Također, ulaz je besplatan.

Inače, Marijan Katić svestrani je Slunjanin; scenarist, režiser, autor igara na sreću, ali ponajprije pisac i pjesnik. Odnedavno je i član Književnog kruga Karlovac.

Damir Valent, naš Dado, poznati je kolumnist i radijski voditelj Radio Mrežnice, gdje više od dvadeset godina uređuje i vodi jutarnji program. Autor je četiri knjige. Na portalu Radio Mrežnice objavljuje kratke priče u rubrici (O)blog by Dado, a do sada je objavio skoro 800 priča, točnije (o)blogova.

Tomislav Beronić pisac je i programer. Autor je video igre GlagoMatika koja kombinira prepoznavanje brojeva na glagoljici i računanje. Bavi se i pisanjem, te je autor fantastične trilogije Peta dimenzija, ali i povijesnog romana Frangere pane – Priče o Frankopanima koji je Slunjanima posebno zanimljiv jer se radnja jedne priče odvija i u Starom gradu Slunju – Slovin Gradu.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

SUKOB INTERESA?

Prostor u Sportskoj dvorani unajmio veslački klub čiji je predsjednik ujedno i zaposlenik Mladosti, direktor Uđbinac tvrdi da je sve transparentno, ali…