Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Karlovac ISTRAŽIVANJE VELEUČILIŠTA Podijeli

Većina posjetitelja zadovoljna Adventom u Karlovcu, ali žele i širenje u Radićevu i na klizalište, raznolikiju ugostiteljsku ponudu…

Istraživanje Adventa u Karlovcu od 14. do 30. prosinca provelo je osam studenata na 350 ispitanika

Velika većina posjetitelja Adventa u Karlovcu – Karlovčani, izletnici i turisti – zadovoljni su manifestacijom. Pokazalo je to istraživanje koje su u suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca proveli studenti Stručnog studija ugostiteljstva Veleučilišta u Karlovcu.

Od 14. do 30. prosinca njih osmero ispitalo je 350 posjetitelja, a rezultatima organizatori mogu biti zadovoljni.

– Zadovoljni smo jer 85 posto ispitanika će se vratiti na Advent. Ja mislim da to dovoljno o rezultatima istraživanja, rekla je direktorica TZ-a Marina Burić.

Na temelju rezultata i odgovora ispitanika, studenti su dali i nekoliko preporuka.

– One su vrlo naglašene, a tiču se unapređenja Adventa po pitanju proširenja manifestacije na prostor Radićeve ulice i na prostor prema klizalištu kod Sokolskog doma. To su studenti zamijetili jer su ispitanici najčešće to tražili i to im se činilo kao jedna od dobrih mogućnosti. Ispitanici bi različiti ugostiteljski sadržaj, više grijaćih mjesta i više kućica i ono što je često bio slučaj, ispitanici bi htjeli imati više animatora za djecu. Da se ta dječja populacija u određeno vrijeme tijekm manifestacije razigra i zadovolji, rekla je profesorica i mentorica na projektu Silvija Vitner Marković.

Rezultati će olakšati pripremu ovogodišnjeg adventa i dio prijedloga bit će sigurno realiziran. No, i druge manifestacije u Karlovcu bit će također pod povećalom  studentskog “istraživačkog tima”.

-Prvo nam predstoje Proljetne promenade, zatim Ivanjski krijes, obilježavanje rođendana grada i Dani piva. Tako bi zaokružili godišnji ciklus sa važnim manifestacijama koje su nama u gradu  Karlovcu interesantne, dodala je Burić.

Pročitajte i ovo

110. BRIGADA

110. Brigada slavi 31 godinu od ustroja: Ove godine braniteljski spust rijekom Kupom