Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Život VELIKA POBOŽNOST Podijeli

Velečani Tolla: Sveti Josip je poput Duha Svetoga

Za pustiti Isusa ispred sebe treba biti ponizan

 – Sveti Josip je poput Duha Svetoga, branitelj, tješitelj svih nas, a posebno svete Obitelj, rekao je među ostalim župnik župe svetog Antuna Padovanskog iz Generalskog Stola, velečasni Ivica Tolla predvodeći misno slavlje 90. srijede Velike pobožnosti u Nacionalnom svetištu na Dubovcu.

Naglasio je kako Isusa uvijek treba pustiti ispred sebe.

– Ako želimo biti pobožniji, ako želimo služiti Gospodinu, osudit će nas ovaj svijet, bit ćemo ismijani. Ismijavat će nas svuda i na ulici i na poslu i gdje god se nalazimo ako krenemo za Kristom. Mnogi se toga prestraše te zataje Boga. Na osobit je način to bilo vidljivo u komunizmu kada su ga neki zatajili odričući se vjere radi posla, bojeći se da ne ostanu bez posla. To je jedan od znakova kada Isus nije ispred nas, nego negdje daleko iza. Od nas se vjernika očekuje Boga uvijek stavljati na prvo mjestu. Kad nam je Bog na prvom mjestu, kada Bog ide ispred nas onda ga možemo uhvatiti za ruku, kao što vidimo svetoga Josipa da Isusa drži za ruku, tako i mi poput Josipa možemo uhvatiti Isusa za ruku, ali ne da ga vodimo, već da Isus vodi nas, naglasio je vlč. Tolla i dodao kako je za to potrebna poniznost.

Nacionalno svetište ovih se dana priprema za 331. godiinu izbora svetog Josipa za zaštitnika Hrvatske u nedjelju 10. lipnj. Misno slavlje tada će u 11 sati  predvoditi don Tomislav Ćubelić, katedralni župnik u Splitu i povjerenik za pastoral obitelji Splitsko – makarske nadbiskupije.

Pročitajte i ovo

TRADICIJA

Karlovački kućni ljubimci dobili blagoslov u povodu blagdana sv. Franje