Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Hrvatska VJEŽBA ZA 10 Podijeli

Velika terenska vježba “Ri Quake” danas na prostoru bivše vojarne Kupa u Karlovcu: Pogledajte fotografije treninga spašavanja iz ruševina

Cilj vježbe je pružanje žurne pomoći u potresom pogođenom području

Terenska vježba “RI QUAKE” danas je održana u Karlovcu u organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite na prostoru bivše vojarne Kupa.

Radi se o udruženoj vježbi brojnih operativnih snaga.

Tema vježbe je sudjelovanje pripadnika Tima za spašavanje iz ruševina te Tima za tehničko-taktičku potporu Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite u pružanju žurne pomoći na potresom pogođenom području.

Uključene su bile sve 4 postrojbe: Zagreb, Rijeka, Split i Osijek bile su uključene, a ukupno je 67 spasioca u tri spasilačka tima, kazao je Mladen Vinković, zapovjednik državne intervencijske postrojbe.

Uz pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, u vježbi sudjeluju timovi Zavoda za hitnu medicinu Primorsko – goranske, Istarske i Karlovačke županije te operativna grupa za spašavanje iz ruševina iz sastava Hrvatske gorske službe spašavanja – stanice Karlovac.

Uključeno je bilo i 15 vozila, što od kamiona, što od manjih vozila za prijevoz ljudstva.

Ovom vježbom zapravo se pripremaju za Međunarodnu certifikaciju za pružanje pomoći u inozemstvu, dodao je Vinković.

Također, vježba se nastavlja sutra, na prostoru bivše vojarne “Katarina” u Rijeci i u Istarskoj županiji gdje će se aktivnosti provoditi i u noćnim uvjetima na prostoru kamenoloma u Kanfanaru.

 

 

Pročitajte i ovo

LIJEP USPJEH

Plesni klub st.ART nastavlja nizati uspjehe: U Opatiji osvojili 1.mjesto, iz Zagrebu donijeli 4 zlata i broncu