Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Županija MINISTRI NA SASTANKU Podijeli

Veliki dio Karlovca iduće 4 godine bit će gradilište zbog gradskih i državnih projekata

Život stanovnicima brojnih dijelova grada neće biti lak. Na sastanku u Uredu župana već se sada dogovaraju koordinacije

Kako je i najavljeno, ministar prometa Oleg Butković jučer je bio na sastanku u županiji, a posjetio ju je i ministar Tomislav Ćorić u sklopu redovnih  mjesečnih koordinacija oko obrane od poplava.

Most u Gornjem Pokupju, infrastrukturni radovi koji bi se istovremeno trebali odvijati na užem području Karlovca, rekonstrukcija D6 na Dubovcu i Borlinu bile su samo neke od tema.

Sanacija mosta u Gornjem Pokupju je u završnoj fazi i mogli bi biti završeni krajem ove godine. Istodobno mogu započeti i radovi na gradnji novog mosta, rekli su predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i ministar Butkovi.

– Svi administrativni poslovi na ovom projektu po pitanju dozvola i javne nabave su pri kraju, a ta investicija najviše će obradovati stanovnike ozaljskog kraja, naglasio je ministar.

U naredne četiri godine život će biti otežan na području Turnja, Mostanja, Logorišta, Male Švarče i Kamenskog na kojim će se Hrvatske vode raditi sustav obrane od poplave, Hrvatske ceste će graditi obilaznicu Turanj i rotor Logorište, a HEP-a te Vodovoda i kanalizacije izvodit će radove na Aglomeraciji Karlovac – Duga Resa.

– Kako se radi o složenom zahvatima, u području koje je prometno već i sada iznimno opterećeno, posebna pažnja treba biti posvećena dinamici i fazama radova, regulaciji prometa, kako bi se omogućilo prihvatljivo prometovanje, život i rad u ovom dijelu grada u narednih 4 godine. Prema zaključku sa sastanka, koordinaciju oko ovog projekta preuzet će zamjenica župana Martina Furdek Hajdin, kažu u županiji.

Koordinaciju projekta na D6 preuzet će gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

Raspravljalo se jučer i o planiranoj izgradnji nasipa i rekonstrukciji državne ceste D36 na području od Pokupske Blatnice do mosta na kanalu „Kupa-Kupa”. Kako se i u ovom slučaju Hrvatske vode i Hrvatske ceste u svojim zahvatima u dijelu preklapaju ili ovise jedni o drugima, nužna je intenzivnija koordinacija i međusobna suradnja. Na sastanku se apeliralo na nezadovoljstvo stanovnika koji već desetljećima očekuju realizaciju oba projekta, ali prvenstveno rekonstrukcije državne ceste.

Pročitajte i ovo

DAN OPĆINE

Tounj proslavio svoj dan, na svečanoj sjednici i županica