Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Karlovac BRAVO, BRAVO Podijeli

Veliko čišćenje Korane u Karlovcu: Izvađena 1,5 tona otpada iz rijeke

Zaronilo je 22 članova Kluba za podvodne aktivnosti Karlovac, 14 članova KPA Vodomar i 2 člana roniteljskog kluba Zrinski

Ekološko edukativna Eko akcija ”Korana u srcu Karlovca 2022 održana je danas pod pokroviteljstvom Zajednice tehničke kulture, grada Karlovca te Karlovačke pivovare kao sponzora, a nositelj i organizator akcije je bio KPA Karlovac.

Klub za podvodne aktivnosti Karlovac već 20-tak godina organizira čišćenje korita rijeke Korane i Foginovog kupališta, te 10-ak godina redovito čisti rijeku Kupu od Karlovačke pivovare do mosta Aleksandrije.

Zaronilo je 22 članova Kluba za podvodne aktivnosti Karlovac, 14 članova KPA Vodomar i 2 člana roniteljskog kluba Zrinski, dvadesetak članova svih klubova s obale rijeke prikupljalo je vreće s otpadom, a članovi KPA Karlovac su sa svojim čamcem skupljali otpad od ronioca iz same rijeke.

Cilj akcije je bio očistit korito rijeke Korane od slapa do betonskog mosta od krupnog i sitnog otpada kako bi svim kupačima kupanje bilo ugodnije i sigurnije.

-Sa zadovoljstvom možemo reći da smo ispunili cilj i izvadili oko 1,5 tona raznovrsnog otpada. Drago nam je što je svake godine sve manje otpada izvađeno iz rijeke Korane što znači da se polako svijest ljudi i građana pomiče u pravom smjeru i da su prepoznali naš trud iz godine u godinu, kažu u KPA Karlovac.

Zajedničko druženje svih sudionika edukativno ekološke akcije se nastavilo u prostorijama Kluba za podvodne aktivnosti Karlovac, na kojem smo razmjenili ideje za nove i buduće akcije čišćenja i aktivnosti Kluba za podvodne aktivnosti Karlovac, što na lokalnoj što na nacionalnoj razini.

U skorije vrijeme predviđena je košnja trave u koritu rijeke Korane u organizaciji Kluba za podvodne aktivnosti Karlovac, kako bi kupačima bilo ugodnije kupanje u našem prelijepom gradu, poručuju.

Pročitajte i ovo

NASTAVNO O PRIJEVOZU

Brzi odgovor Grada na temu prijevoza u Karlovcu: Na raspravu smo spremni, pozivamo sve vijećnike da nam dostave svoje prijedloge