Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Život BEZ KOMENTARA Podijeli

Verbalna neumjesnost na ušću Dobre u Kupu: “Pozvat ćemo Mirelu” i “Ćemo naručit” ( vodni val, op.a)

Poslušajte snimku i prosudite sami

Jesu li željeli biti (ne)spretno i (ne)sretno duhoviti ili su samo otkrili pravo lice, ne znamo, no tijekom današnje presice posvećene Štrudlafestu, mogle su se čuti  opaske i na temu vodnog vala s Lešća poput “Zvat ćemo Mirelu i “Ćemo naručit'”. I to iz usta nekih lokalnih vlastodržaca.

Radi se o očitim aluzijama na problem vodnog vala Lešće, nedavni prosvjed i slučaj u kojem je Mirela Jakuš Froebe umalo poginula u naletu tog vodnog vala, o čemu možete čitati ovdje.

Pred vama je integralna snimka sa službene pres konferencije na ušću Dobre u Kupu na kojoj o slatkom spustu niz Dobru govori i najavljuje ga Krešo Rogoz, a onda se “duhovitim” opaskama uključuju dva ženska glasa.

Jedan glas kaže:”Oćemo naručit” i pritom valjda misli da se zove i pusti brana i vodni val za potrebe raftinga, a drugi ženski glas kaže “Pozvat ćemo Mirelu”, misleći očito na Jakuš Froebe. Sve je popraćeno smijehom i zvuči neumjesno osobito kad se zna kome pripadaju ovi glasovi, ali i da je ta Mirela jedva ostala živa u isto takvom vodnom valu. Još je neumjesnije što se ozbiljan problem na ovakav način diskreditira i to iz usta nekih od kojih se očekuje njegovo rješenje.

Na presici su danas bili Krešo Rogoz, Toni Šarić predsjednik TZ područja Kupa, Lidija Bošnjak kao gradonačelnica Ozlja, Martina Furdek Hajdin kao karlovačka županica, Željko Fanjak direktor TZ Karlovačke županije, te koordinatorica manifestacije Lidija Žganjer Gržetić koja je i moderirala presicu.

Radio Mrežnica poslala je snimku Županiji tražeći komentar, osobito na dva ženska glasa i  izrečeno.

Vjerujemo da u komentaru neće biti objašnjeno kako je “stvar izvučena iz konteksta” ili da je riječ o novinarskoj zlobi i osobnom interesu, kako je u prvi tren telefonom odgovoreno.

Poslušajte snimku i prosudite sami kako vam to zvuči.

 

 

 

Pročitajte i ovo

DRUGI POKUŠAJ

Povećan budžet za energetsku obnovu kuća. Prijave od 7. prosinca