Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -0C° Slunj

Život FREE OF CHARGE Podijeli

Vesela plovidba Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala nastavlja se, večeras i na Kupi

Natjecateljske projekcije, edukacijski i dodatni program u Karlovcu pa druženje uz film na Starom gradu Ozlju

Pretposljednji je dan 24. Filmske revije mladeži i 12. Four River Film Festivala, a nakon radionica i natjecateljskih projekcija, srednjoškolci iz cijeloga svijeta dan će završiti uz Kupu.

Od utorka festivali su u Karlovac donijeli mnoštvo projekcija, radionica i druženja mladih i poznatih filmaša. U Gradskom muzeju Karlovac su održane dvije projekcije dječjih filmova, odabir najboljih ostvarenja s Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece. Bila je to svojevrsna nastava medijske kulture za učenike osnovnih škola, nazvane Dječje filmsko stvaralaštvo 1 i 2, s voditeljicama nastave Petrom Bjelajac, Anom Đordić, Margaretom Đordić, Jelenom Modrić, Ivančicom Šebalj i Anom Vine. U Zorin domu debatu “Trebaju li za nasilje maloljetnika zakonski odgovarati njihovi roditelji ili skrbnici” vodio je dr. sc. Boško Picula, koji je uz Anu Đordić i Dinku Radonić, i selektor službenog programa.

Jučer su održane treća i četvrta službena projekcija u Zorin domu uz koje su se predstavili Prodigy Camp odnosno Animation Elephant, dok su u Gradskom muzeju održane peta i šesta projekcija i nastava Dječje filmsko stvaralaštvo.

Na nekoliko lokacija u gradu održan je radioničko-teoretski program za učenike i mentore, a program je predvečer nastavljen druženjem na Dobri. U Starom gradu Novigradu na Dobri prikazana su tri filma, debitantski sedamnaestminutni film Tina & Sendy scenaristice i redateljice Hani Domazet. Publici je film predstavila članica festivalskog žirija Tihana Lazović, koja igra jednu od glavnih uloga i direktorica fotografije Dinka Radonić, ovogodišnja selektorica Four Rivera. Prikazani su još i Ultra, scenarista i redatelja Igora Jelinovića te Kol’ko god nas noge nose, autobiografsko ostvarenje redateljice Renate Lučić.

Osim natjecateljskog programa, danas se nastavljaju edukacijski i dodatni program. U edukacijskom dijelu radionicu će održati Frano Mašković, Tomislav Šoban, Milivoj Kuhar i Dinka Radonić. Na Kupi pak večeras, u dvorištu Starog grada Ozlja (u suradnji s Družbom “Braća Hrvatskoga Zmaja”) prikazuje se film Lada Kamenski redatelja Sare Hribar i Marka Šantića u kojem glavnu ulogu igra Frano Mašković, koji će i predstaviti film na projekciji.

Festivali će završiti sutra dodjelom nagrada u 12 sati u Aquatici.

Pročitajte i ovo

JOSIPOVE SRIJEDE

“Bit hrvatskih obitelji i naroda je duhovna podloga. Žive bi nas progutali kad smo napadnuti, da nismo molili i vjerovali, a branitelji nosili krunice”