Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život DONJA ŠKOLA Podijeli

Veseli plac u OŠ “Ivana Gorana Kovačića” razveselio mnoge mališane, a 4.B sve zarađeno donira udruzi Jak kao Jakov

Od malih nogu uče kako biti bolji čovjek

Već nekoliko godina, u predblagdansko vrijeme, u dugoreškoj OŠ Ivana Gorana Kovačića i njenim područnim školama održava se Veseli plac – prodaja igračaka, društvenih igara, pribora za školu, figurica, pa čak i odjeće. A već četiri godine ima i humanitarni karakter.

Od ovog utorka učenici na velikom odmoru u predvorju škole prodaju svoje stvari, uglavnom igračke, koje više ne koriste. Tako se razvija poduzetnički duh kod djece.

Za humanitarni karakter ovog školskog sajma pobrinuo se 4. b razred koji tako radi od prvog razreda kada su darovali 27 poklona djeci za sv. Nikolu. U drugom razredu su donirali isto toliko paketa za štićenike doma Vladimir Nazor u Karlovcu. U trećem razredu su se odrekli proslave Dana kruha u školi i darovali pakete brašna, soli i kvasca Crvenom križu Duga Resa za potrebite.

Sada, sve stvari koje su donijeli i do danas prodavali svojim prijateljima iz škole i učiteljicama, namijenili su udruzi Jak kao Jakov. Prikupili su ukupno 734,10 kuna koje će uplatiti na račun udruge. Stvari koje nisu prodali donirat će pak dugoreškom Crvenom križu. Među igračkama kojima se oni više ne igraju sigurno ima onih koje će razveseliti djecu koja si ih ne mogu priuštiti.

Kako je “Donja škola” i eko škola tako Veseli plac ima i ekološku notu. Naime, sve ove igračke i stvari koje su učenici stavili na prodaju završile bi kao otpad. Ovako, našle su nove vlasnike.

Pročitajte i ovo

NOVI KAVNI POREDAK

A smetali su nam mladi koji piju po parkovima: Zahvaljujući odluci Vlade, sad vani piju sve generacije