Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Crna kronika Video NAPAD NA POLICAJCA Podijeli

VIDEO: Iranski migrant dvaput kolcem napao hrvatskog policajca, ovaj ispalio dva hica u zemlju. Uporaba oružja bila je zakonita i opravdana

Točno u 9,15 dogodio se napad na policajca

Policajac policijske postaje Duga Resa koji radi na osiguranju državne granice sa Slovenijom napadnut je jutros u 9,15 sati, a dvaput je na njega kolcem nasrnuo migrant iz Irana. Pritom je u zemlju ispalio dva hica, a uporaba oružja bila je opravdana i zakonita, kažu u Policijskoj upravi karlovačkoj.

Napadu na policajca prethodila je obavijest građanina našoj policiji da je uočio grupu migranata na hrvatsko-slovenskoj granici, nakon čega je policajac otišao na teren. Uz samu Kupu, u visokoj travi zatekao je grupu od četvorice migranata od kojih su se trojica dala u bijeg, dok je četvrti nasrnuo na policajca.

– Policijski službenik uočio je ilegalne prelaske i kako bi ih spriječio, izdao zapovjed migrantima da stanu. Migrant je na to izravno krenuo napasti policijskog službenika. Kako bi odbio napad na sebe, policijac je uporabio vatreno oružje, pucavši u zemlju. Nakon ispaljenog hica, počinitelj ( migrant,op.a) je ponovno krenuo u napad na policajca, pa je on ispalio i drugi hitac, nakon čega je zaustavio napad, a migrant je uhićen, rekao je načelnik PU Karlovačke Josip Ćelić na mjestu događaja.

Potvrdio je da je uporaba oružja bila zakonita i opravdana i da je policajac reagirao pravodobno i na vrijeme.

Pucao je djelatnik PP Duga Resa sa zavidnim policijskim stažem, koji je s kolegom bio na osiguranju državne granice. U PU Karlovačkoj dosad nisu imali ovakvih slučajeva, a ovog je Ćelić nazvao izoliranim slučajem.

Naša i slovenska policija u intenzivnoj su potrazi za odbjeglim migrantima, članovima ove grupe.

Nakon što ih je policajac pronašao na obali Kupe dvojica su uspjela pobjeći u Sloveniju, treći je ostao s hrvatske strane i za njima se još uvijek traga.

Uhićeni migrant nije ozlijeđen i trenutno se nalazi na graničnom prijelazu Prilišće – Žunići na kojem se incident i dogodio. Očevid je u tijeku.

Foto i video: Radio Mrežnica

Pročitajte i ovo

NIKAD DOSTA

U Ogulinu provalio u kafić, ukrao novac pa auto