Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Život ŠTO NAS ČEKA Podijeli

VIDEO: Kolona migranata redom mladih muškaraca snimljena kod Bihaća

Slovenski mediji redovito i tjedno izvješćuju svoje medije koliko su migranata uhvatili, naši ni riječi

Nepregledna kolona migranata koji iz Bihaća idu prema migrantskom centru Vučjak, tek nekoliko kilometara od hrvatske granice, sadržaj je videa objavljenog prekjučer na FB i koji izaziva nemalu nelagodu.

Kako javljaju mediji i USK.info.ba , riječ je o najmanje tisuću migranata, a prebačeni su iz Bihaća prema Vučjaku.

Video je snimila građanka Bihaća, grada u kojem se s migrantskim valom i navalom bore već dvije godine i na izmaku su snaga. Vidi se da nepreglednu kolonu migranta nadgleda policija.

Kako pišu BIH, ali i slovenski mediji, migranti s tog područja kreću kroz Hrvatsku prema Sloveniji i južnoj granici, točno preko područja Karlovačke županije, a onda do Bele krajine i Kočevsko-ribičkog kraja. Moja Dolenjska prenosi kako Bosanci više ne vjeruju da migranti bježe od rata i da su uvjereni da ih najgore tek čeka, baš kao i same Slovence.

Upravo slovenski mediji ne skrivaju nimalo neugodu zbog svega, no za razliku od naše policije koja se ne udostoji niti odgovoriti,  njihova ih tjedno izvješćuje o tome koliko su migranata uhvatili i odakle su.Tako je PU Novo Mesto krajem tjedna uhvatila 77 migranata i 7 krijumčara, PU Ljubljana 52 migranta, PU Koper 28 migranata i PU Maribor 1 migranta. Uglavnom je riječ o Pakistancima, zatim migrantima iz Bangladeša, Afganistana, Sirije, Kosova. Ukupno prošli tjedan njih 158, no svakog dana slovenska policija uhvati ih nekolicinu. Svi oni do Dežele dolaze preko naših krajeva.

Neki od njih putem izgube i njemačke dokumente, o čemu možete čitati ovdje.

Video kolone kod Bihaća:

Pročitajte i ovo

ZLATNA JESEN

“U domu nam je nova obitelj i lijepo nam je, ali najviše nam fale djeca”