Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Život BARILOVIĆ U SPOTU Podijeli

VIDEO: Violist Mario Rucner snimio spot u Bariloviću na Korani

Raj na zemlji opjevan u ethno deep house verziji

Violist Mario Rucner snimio je novi spot za pjesmu Lirika u, kako sam kaže, raju na zemlji – Bariloviću.

Opjevao ga je u ethno deep house verziji i na vrelu izvora Korane ispričao priču o ‘buđenju života i neotkrivenoj ljepoti prirode’.

– Puno sam proputovao i slobodno mogu reći da je Hrvatska rijetko lijepa zemlja, s prekrasnom prirodom, odličnom gastronomijom i pitkom vodom kao izvorom života o čemu i ova pjesma i govori, kaže Rucner, inače stariji brat violončelistice Ane.

Autor glazbe i teksta Sven Gleda zapakirao je ovaj ethno zvuk u moderne deep house ritmove, a Mario Rucner ukrasio klasičnim zvukom viole. Pjesma je nastala na poziv direktora Etnofest festivala u Neumu Jurice Pađena i Tomislava Šojata, za koji je i snimana.

U spotu i članice KUD-a Barilović

Publika će po prvi puta moći čuti autorski ethno klasik deep house uradak posvećen izvorima života, prirodi, životinjama,  i vidjeti ih kroz živopisne krajolike rijeke Korane u Bariloviću.

Mariu su se u pjesmi pridružile i članice KUD-a “Barilović”: Ivana Magdić, Ivana Grman, Karla Belavić i Helena Polović, društva koje u istoimenom mjestu i općini, koje djeluje već 22 godine.  Djevojke u spotu nose svečanu narodnu nošnju barilovićkog kraja, a pojavljuju se ispred dvorca obitelji Barilović koji je u srednjem vijeku bio glavna brana u obrani od Turaka.

Rucner se s barilovićkim krajem susreo prije sedam godina i od tad mu se stalno vraća.

Pročitajte i ovo

ZEMLJA RADI

Tlo u Turskoj trest će se još jako dugo: Jedan kontinent “gura” drugog, ali da nema potresa, nestali bismo