Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac U ZNAK SJEĆANJA Podijeli

Vijećnici DP-a prisjetili se poginulih Karlovčana: S poštovanjem prema žrtvama srbočetničkih i JNA granata i pete kolone

Dvojica vijećnika, Alenko Ribić i Danko Butala, i sami su sudjelovali u obrani Karlovca

Vijećnici Domovinskog pokreta u karlovačkom gradskom vijeću i županijskoj skupštini položili su jutros vijenac kod spomenika braniteljima ispred karlovačke Palače pravde. Na dan kad je prije 30 godina napadnut Karlovac, sjetili su se tako svih žrtava i branitelja koji su stali u obranu grada i poginuli u ovim bestijalnim napadima na grad. 

Četvrti listopada datum je kad se Karlovac i Karlovčani sjećaju 1991. godine kad su upravo kordunski Srbi potpomognuti JNA napali grad na četiri rijeke.

Dvojica od četvorice vijećnika, Alenko Ribić i Danko Butala, i sami su aktivno sudjelovali u obrani Karlovca i imaju impresivan ratni staž, a kako kaže Ribić, ovime su željeli odati poštovanje svim stradalima i podsjetiti na ovaj dan karlovačke novije povijesti.

– Sjećamo se s poštovanjem žrtava branitelja kao i svih drugih žrtava koji su u Karlovcu stradali od srbočetničkih i JNA granata, ali i od onih koji su stradali zahvaljujući “petoj koloni” naših sugrađana u to doba, kazao je Ribić.

Pročitajte i ovo

ČEKA SE

Lampioni porušeni zbog parkinga? Dožupan Mihajlović tvrdi: Nije do nacionalne netrpeljivosti, do gluposti je