Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Kazuyoshi Miura postavio je još jedan rekord. Nakon što je u dobi od 53 godine zaigrao za svojeg drugoligaša Yokohamu u japanskom kupu postao je najstariji igrač s nastupom u tom natjecanju. Yokohama je pobijedila Sagan Tosu 1-0, a Miura je igrao do 63. minute kada je zamijenjen. U svojoj dugoj karijeri igrao je i za Dinamo 1999. godine, a prema Transfermarktu vrijednost mu je 100 tisuća eura. Nije loše za jednog veterana. Bio je azijski nogometaš godine 1993. godine, igrao i za Santos, Palmeiras, nekoliko japanskih klubova, dok se u Europi okušao u Genoi prije Dinama. Kad je stigao na Maksimir bio je, mislili smo, na zalasku karijere. Imao je 32 godine, a on i 21 godinu kasnije žari i pali nogometnim travnjacima. Miura skinuo još jedan rekord: Najstariji igrač u kupu Japana! Kulturna ponuda Zagreba doista je svestrana, a u ovoj radionici su Autonomni kulturni centar i Dijaspora Afrikanaca poželjeli svim polaznicima približiti dio afričke kulture i duha kroz izradu maski Radionica na Ribnjaku: Izradili afričke maske uz zvuk bubnjeva Božinović je, osim o reformi policijskog sustava, govorio o radu nacionalnog Stožera civilne zaštite kojem je na čelu od početka epidemije te koracima učinjenima kako bi se spasila turistička sezona 'Policajci će se snimati, neće samo MUP izdavati dokumente' Glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula kaže da bi se dalo raspravljati jesu li dugoročne prognoze 'fulane', a i RTL-ova meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar malo nas je spustila na zemlju 'Ne bi baš rekli da su dugoročne prognoze za ljeto skroz fulane!'

Karlovac GRADONAČELNIK ĆE PROVJERITI Podijeli

Vijećnik Golubić (SDP): Polićeva potvrda “o nekažnjavanju” nije ispravna, niste ga smjeli izabrati za direktora Čistoće

Gradski vijećnik Dubravko Golubić odlučio je istjerati “mak na konac” u slučaju zapošljavanja direktora karlovačke Čistoće

Protvrdu da se protiv njega ne vodi kazneni postupak, koji je na natječaj za direktora karlovačke Čistoće priložio Tomislav Polić, provjerit će osobno gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

Najavio je to odgovarajuću na pitanje SDP-ovog vijećnika Dubravka Golubića kojega je još na jednoj prijašnjoj sjednici zanimalo je li Polić ispunjavao uvjet o nekažnjavanju. Tada mu je rečeno da je kod izbora sve bilo po zakonu te da sve može sam provjeriti u Čistoći. To je i učinio.

U natječajnoj dokumentaciji doista stoji da se protiv Polića ne vodi kazneni postupak, ustvrdio je Golubić međutim nije na tome stao. Kontaktirao je i Općinsko državno odvjetništvo gdje je dobio odgovor u kojem mu je potvrđeno da je u veljači prošle godine protiv Polića podignuta nova, ispravljena optužnica za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene isprave, koja još nije postala pravomoćna.

– To znači da je općinsko državno odvjetništvo moralo izdati rješenje o provođenju istrage, a onda Polić nije mogao dobiti ni potvrdu, kaže Golubić.

– S obzirom da na mrežnim stranicama Ministarstva pravosuđa da uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak ne može dobiti osoba protiv koje je donešeno pravomoćno rješenje o provođenju istrage, znači ne optužnice nego istrage, ja i dalje smatram da ova potvrda nije ispravna te da gospodina Polića niste smjeli izabrati za direktora gradskog poduzeća, ustvrdio je vijećnik Golubić.

A Mandić mu odgovorio kako je dokument o kojem govori izdao Općinski sud u Karlovcu, Kazneni odjel.

– Meni je logično da mi ne provjeravamo dokument Općinskog suda, dodao je.

– Potvrda nije dignuta na Općinskom sudu u Karlovcu nego je izvučena iz sustava e-Građanin, objasnio je pak Mandiću Golubić zbog čega je Mandić najavio da će osobno provjeriti sve njegove navode.

– U smislu dokumentacije, a tu je tajnik Nadzornog odbora Čistoće i znamo što je nadležnost Nadzornog odbora pa ćemo onda vidjeti detaljnije što i kako.

Pročitajte i ovo

NISU VAŽNI GODINE I ISKUSTVO

Eksperimentiranje sa zvukom uz Hrvatski dom: Dođite večeras s intrumentima