Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac GRADONAČELNIK ĆE PROVJERITI Podijeli

Vijećnik Golubić (SDP): Polićeva potvrda “o nekažnjavanju” nije ispravna, niste ga smjeli izabrati za direktora Čistoće

Gradski vijećnik Dubravko Golubić odlučio je istjerati “mak na konac” u slučaju zapošljavanja direktora karlovačke Čistoće

Protvrdu da se protiv njega ne vodi kazneni postupak, koji je na natječaj za direktora karlovačke Čistoće priložio Tomislav Polić, provjerit će osobno gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

Najavio je to odgovarajuću na pitanje SDP-ovog vijećnika Dubravka Golubića kojega je još na jednoj prijašnjoj sjednici zanimalo je li Polić ispunjavao uvjet o nekažnjavanju. Tada mu je rečeno da je kod izbora sve bilo po zakonu te da sve može sam provjeriti u Čistoći. To je i učinio.

U natječajnoj dokumentaciji doista stoji da se protiv Polića ne vodi kazneni postupak, ustvrdio je Golubić međutim nije na tome stao. Kontaktirao je i Općinsko državno odvjetništvo gdje je dobio odgovor u kojem mu je potvrđeno da je u veljači prošle godine protiv Polića podignuta nova, ispravljena optužnica za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene isprave, koja još nije postala pravomoćna.

– To znači da je općinsko državno odvjetništvo moralo izdati rješenje o provođenju istrage, a onda Polić nije mogao dobiti ni potvrdu, kaže Golubić.

– S obzirom da na mrežnim stranicama Ministarstva pravosuđa da uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak ne može dobiti osoba protiv koje je donešeno pravomoćno rješenje o provođenju istrage, znači ne optužnice nego istrage, ja i dalje smatram da ova potvrda nije ispravna te da gospodina Polića niste smjeli izabrati za direktora gradskog poduzeća, ustvrdio je vijećnik Golubić.

A Mandić mu odgovorio kako je dokument o kojem govori izdao Općinski sud u Karlovcu, Kazneni odjel.

– Meni je logično da mi ne provjeravamo dokument Općinskog suda, dodao je.

– Potvrda nije dignuta na Općinskom sudu u Karlovcu nego je izvučena iz sustava e-Građanin, objasnio je pak Mandiću Golubić zbog čega je Mandić najavio da će osobno provjeriti sve njegove navode.

– U smislu dokumentacije, a tu je tajnik Nadzornog odbora Čistoće i znamo što je nadležnost Nadzornog odbora pa ćemo onda vidjeti detaljnije što i kako.

Pročitajte i ovo

KAD ZNAŠ KAMO SA SMEĆEM

U reciklažnom dvorištu na Ilovcu odloženo 17 puta više otpada nego prije 5 godina