Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Karlovac U KARLOVCU SE PLAĆA Podijeli

Vijećnik Ribić: Atletske staze drugdje besplatne za građane. Uđbinac: Ništa nije besplatno, cjenik je na webu

Dok se na Trsatu, Zadru, Osijeku, Münchenu atletskom stazom može besplatno trčati, u Karlovcu to nije moguće

Nakon tri desetljeća Karlovac na nogometnom stadionu konačno ima ponovo uređenu atletsku stazu, ali ona građanima koji se rekreativno bave trčanjem nije dostupna. Zašto je to tako, zanimalo je na prvoj sjednici Gradskog vijeća vijećnika DP-a Alenka Ribića.

-Koji je razlog da građanstvo ne može koristiti atletsku stazu. Pitanje upućujem u ime niza rekreativnih sportaša, ali i onih aktivnih gdje je trčanje samo jedan od trenažnih procesa. Razgovarao sam sa priznatim stručnjacima atletike koji su mi rekli da se atletska staza ne može uništiti. U sklopu svog posla koristio sam atletske staze u sportskom kompleksu Višnjik u Zadru, na Trsatu, u Osijeku, Beču, Münchenu… Jedino se u Karlovcu ne može koristiti, rekao je Ribić.

Pa direktora Mladosti Ivana Uđbinca pitao razmišlja li se o otvaranju staze za građanstvo.

-Možda su bili neki šumovi. Građani, rekreativci mogu koristiti ateltsku stazu u terminima kada ne treniraju naši atletski klubovi i kada nogometaši nemaju trening ili utakmicu na glavnom terenu. Cjenik je objavljen na našem webu, a uvjet je da se ugovori termin, mjesečni ili višemjesečni i to se može konzumirati. U slučaju kiše, nevremena snijega termini se mogu iskoristiti na atletskoj stazi ina galeriji Sportske dvorane, odgovorio je Uđbinac.

No, Ribić se vratio za govornicu ne bi li Uđbincu pojasnio da je staze koje je spominjao, koristio potpuno besplatno.

-O tome se može raspravljati, ali znamo da ništa nema besplatno. Netko to treba otvoriti i biti tamo, a to košta. Sve košta i uvijek netko nešto plati samo je drugo je li to građanin ili netko drugi, ali sve ima svoju cijenu, objasnio je Uđbinac.

Pročitajte i ovo

POTVRDU, MOLIM

Aladrović najavio: Od 1. listopada covid potvrde u zdravstvu i socijalnoj skrbi