Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija AKO PIJEŠ, NE VOZI Podijeli

Vikend za Martinje, ali uz jaču policijsku kontrolu prometa

Cilj su im pijani vozači. Njih planiraju što više isključiti iz prometa od danas do 12. studenog

Zbog povećanog broja prometnih nesreća u kojima su počinitelji ili sudionici bili pod utjecajem alkohola, karlovačka policija i za ovogodišnje Martinje najavljuje još jače kontrole, posebno ovog vikenda.

Na postojanje potrebe za tim ukazuje i prošlogodišnja statistika. U dane kad se slavilo Martinje 2018. na području PU karlovačke 22 vozača su upravljala vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 1,8 g/kg. U tom periodu jačeg nadziranja pijanih vozača, dogodilo se pet prometnih nesreća od čega dvije s ozlijeđenim osobama.

Ove godine, iako su zakonom za vožnju u pijanom stanju kazne značajno povećane, broj onih koji piju i sjedaju za volan, na žalost raste.

Od 779 prometnih nesreća u prvih 10. mjeseci, u kojima je 12 ljudi poginulo, a 260 ozlijeđeno, čak 311 sudionika bilo je pod utjecajem alkohola – 224 vozača, 82 putnika i pet pješaka. U 139 prometnih nesreća počinitelji su bili pod utjecajem alkohola, a od toga su četiri prometne nesreće bile sa smrtno stradalim osobama.

Podaci govore da je to povećanje broja za 16,5 % sudionika u prometnim nesrećama koji su bili pod utjecajem alkohola, ali i povećanje prometnih nesreća za 13 % u kojima su počinitelji bili pod utjecajem alkohola.

Karlovačka policija će zbog toga od danas do 12. studenog pojačano nadzirati promet kako bi iz njega “izbacila” što više pijanih vozača.

Pročitajte i ovo

POJAČANJE

Od lipnja više autobusnih linija i polazaka prema Dugoj Resi, Topuskom, Netretiću, Bariloviću