Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Crna kronika (NE)SIGURNOST NA DJELU Podijeli

Sve više čamaca uz Kupu nestaje pod okriljem noći: vlasnici sumnjaju da su krađe povezane s migrantskim valom

Krađe čamaca i provale u vikendice sve učestalije

Sve više čamaca uz Kupu iz dana u dan nestaje sa svojih vezova, a vlasnici su uvjereni da krađe imaju veze s migrantskim rutama koje su aktivne na našem području.

Zadnji takav nestanak zabilježen je prije nekoliko dana u Ladešićima, u općini Netretić. Čamac je bio zaključan pored kuće, lokotom i lancem, no kradljivce to nije spriječilo u naumu. Vlasnici misle da je krađa povezana sa sve češćim dolascima migranata na ovo područje jer oni čamcima nastoje prijeći Kupu i domoći se Slovenije. Jedan od njih nedavno je tako okončao svoj život utopivši se u Kupi, a bio je dio migrantske grupe koja je nastojala doći do Dežele.

Gotovo svake noći mještani na ruralnim područjima Karlovačke županije viđaju grupe migranata koji se kreću pod okriljem noći, a od tehnike uza se imaju pametne telefone na kojima su im već unaprijed ucrtane rute kretanja. Uz to, zabilježene su brojne provale u vikendice koje se nalaze uz rijeku Kupu, ali i rijeku Dobru, a prema zatečenom stanju vidi se da su u njima boravile grupe ljudi skrivajući se od policije i boravile u njima tijekom dana.

Radio Mrežnica, podsjetimo, prva je objavila priču o migrantima čije rute u nastojanju da se domognu zemalja zapadne Europe idu preko naših krajeva.

Inače, ako ste vidjeli čamac sa slike, vlasnici mole da im javite na 091 5923287.

Pročitajte i ovo

NIJE BIO PIJAN

41-godišnji prometni recidivist iza rešetaka