Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Hrvatska MINISTRICA U KARLOVCU Podijeli

Više od 2 milijuna kuna za ruralni razvoj u Karlovačkoj županiji

Ugovore je danas u Karlovcu dodijelila ministrica poljoprivrede devetero poljoprivrednika

Više od dva milijuna kuna vrijedni su ugovori odnosno potpore koje stižu u Karlovačku županiju iz programa ruralnog razvoja, a dodijelila ih je danas korisnicima ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Potpore su dobili mladi poljoprivrednici, mala poljoprivredna gospodarstva, ali i projekti koji se temelje na razvoju nepoljoprivrednih djelatnosti na ruralnim područjima, odnosno devetero poljoprivrednika.

Poljoprivreda, ipak, ne može bez potpore javnog novca, pa su zato gradovi, općine i županije dužni pomoći, poručila je karlovačka županica Martina Furdek Hajdin. Ipak, najveći problem lokalne poljoprivrede je infrastruktura koja – ne postoji: nema sušara, skladišta i hladnjaka gdje bi se poljoprivredni proizvodi mogli skladištiti.
Ministrica je pak najavila da je plan povećati broj mladih poljoprivrednika i to kroz projekte koji su ugovoreni i teški su više od 600 milijuna kuna, a usprkos krizi se realiziraju.

Podsjetila je i da Vladin zadnji paket za poljoprivrednike daje 240 milijuna kuna, a 100 milijuna za ublažavanje posljedica od suše. Plan je da se ta sredstava povećaju.

Pročitajte i ovo

M BROTHERS USPJEH

Steak goveda uzgojenog na Kordunu osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu: Išli smo za “probu”