Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Život DAN KRAVATE Podijeli

Više od 300 kravata na dugoreškim učenicima za Dan kravate. Modni dodatak dobila i školska zgrada

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića spremno je i ove godine organizirala Dan kravate

Više od 300 kravata oko vrata  učenika dugoreške Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića uljepšalo je danas Dan kravate u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Tko god je mogao, danas je u školu došao s kravatom priključivši se tako akciji koju su organizirale profesorice Lana Legek i Mirjana Erdeljac Cunha. Upravo kravata kao jedna od najljepših hrvatskih priča povezala je danas i učenike i djelatnike škole, a cilj je jasan – naučiti više o hrvatskoj povijesti i nacionalnom tragu kojeg su Hrvati ostavili svijetu. Ove godine čak je i sama školska zgrada dobila “oko vrata” veliku kravatu s prepoznatljivim hrvatskim obilježjem.

Dan kravate uz matičnu školu obilježen je i u područnim školama u Grabrku i Bosiljevu

– U ovoj priči sudjelovalo je puno ljudi, od  roditelja do baka i djelatnika škole, te naravno đaka. Ukrasili smo školu, a kolegica Legek napravila je ovu predivnu kravatu koja visi na zgradi školi, ali i na onoj u Bosiljevu, jedna baka sašila je kravatu koju smo stavili na ulaz, mnogi su se doista angažirali i svima zahvaljujemo, kaže Cunha.

Iz godine u godinu ova akcija u dugoreškoj Donjoj školi bilježi sve veći uspjeh, a da je nošenje kravate pun pogodak dokaz su i sami učenici koji su danas spremno i ponosno pozirali s ovim modnim dodatkom.

Pročitajte i ovo

EPIDEMIJA

Sve više divljih odlagališta u prirodi, ovaj u Vukovoj Gorici pun “šute” i koječega