Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Život SAMO JAKO Podijeli

Vjernici karlovačkog dekanata te dugoreške župe u subotu hodočaste u Krašić

Ovo hodočašće 12. je po redu

Brojni vjernici iz karlovačkog dekanata te dugoreške župe u subotu će krenuti put Krašića, tradicionalno i to pješice.

Tradicionalno je to hodočašće koje je prije 12 godina uz pomoć bivšeg dugoreškog župnika vlč. Branka Riseka pokrenuo vlč. Duje Kurtović, tadašnji župnik na Baniji.

– Svi su dobrodošli na ovo hodočašće, prije smo išli na samo Stepinčevo, no nakon toga odlučili smo ići prvu subotu prije Stepinčeva i evo, postala je to lijepa tradicija, kaže vlč. Kurtović.

Dosadašnjih godina znalo se okupiti i do 400-ak vjernika, vremenske prilike uvijek imaju utjecaj na to, no vlč. Kurtović kaže da se često dogodi kako mnogi dođu autobusima i automobilima jer jednostavno ne mogu hodati, a žele otići u Krašić.  A oni koji u Krašić i iz Krašića žele autobusima, trebaju se javiti svojim župnicima.

I ove subote najprije će se krenuti iz Duge Rese i to već u u 6,30 sati, potom u 8 kreću vjernici sa Švarče i s Kamenskog, a onda se malo-pomalo formira kolona koja pješači do Krašića.

Radi se o 25 kilometara, a često se na hodočašće odlučuju i cijele obitelji, otkriva vlč. Kurtović.

-Ono što je važno da kroz ovo hodočašće svjedočimo i našu vjeru, da odemo našem blaženiku jer uistinu bi bila šteta da ne hodočastimo. Kroz molitvu i razgovor “prođemo” taj put zajednički, a to je ono što nas spaja.

 

 

 

 

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca fantastičnom obranom u derbiju ‘samljeli’ Umažane i došli na korak do naslova prvaka