Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -3C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Karlovac KOCKA JE BAČENA Podijeli

Vlada podržala nastavak gradnje brze ceste od Mostanja do Cerovca Vukmanićkog

Izgradnjom će se u potpunosti riješiti prometno zagušenje i povećati sigurnost prometovanja na D1

Nastavak izgradnje karlovačke brze ceste tj. obilaznice Mostanje – Cerovac Vukmanićki na državnoj cesti D1, na današnjoj je sjednici Vlade u Karlovcu dobio je i službenu potvrdu.

Iako se o tom projektu i ranije govorilo kao o nečemu što treba dovršiti čini se da su tragična pogibija desetogodišnjeg dječaka na Turnju te prosvjedi tamošnjeg stanovnika nakon toga, cijelu stvar ipak značajno ubrzali.

– Stanje postojeće ceste na toj dionici ne zadovoljava prometne potrebe posebno u vrijeme pojačanog ljetnog prometa, niti kapacitetom niti stanjem kolnika i objekata. Izgradnja brze ceste  s novim mostom preko rijeke Korane, izmiještanjem ceste izvan naselja Turanj i putnih prijelaza na mjestu križanja s postojećim cestama riješili bi prometne i sigurnosne probleme na dijelu državne ceste 1 izimeđu Mostanja i Vukmanićkog Cerovca. Ovim zaključkom Vlada Republike Hrvatske podupire realizaciju ovog važnog infrastrukturnog projekta izgradnje brze ceste, rekao je ministar Oleg Butković.

Podsjetio je da se radi o duljini zahvata od 6,2 kilometra čijom će se izgradnjom u potpunosti riješiti prometno zagušenje i povećati sigurnost prometovanja.

Trenutno se izrađuje izmjena i dopuna glavnih projekata, početak izgradnje predviđen je za 2020. godinu, vrijednost radova iznosi 80 milijuna kuna bez PDV-a. Riješavaju se i preostali imovinsko pravni odnosi i dovršava izrada projektne dokumentacije.

– Bitan uvjet je da uskladimo Hrvatske ceste, Hrvatske vode i Hrvatsku elektroprivredu kako bi svi zajedno, koordinirani riješili i pripremili projekt za izvedbu, dodao je Butković.

Pročitajte i ovo

SAMO MODERNO

Čistoća postavlja sunčanu elektranu na svojoj radionici, sami izdvojili novac za investiciju