Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Listić je uplaćen na prodajnom mjestu poslovnog partnera NLK, Šubićeva 40 u Zagrebu. Izvučeni brojevi 23. kola Eurojackpota koji su igračima donijeli sjajne dobitke su: 9,16,17,29,39 - 1,8 Sretnik iz Zagreba osvojio 595.919 kuna na Eurojackpotu! Američke borba za rasnu pravdu nakon smrti Georgea Floyda dio je borbe protiv klimatskih promjena i za socijalnu pravdu koja nas sve ujedinjuje, rekla je klimatska aktivistica Greta Thunberg u petak. "Moramo biti ujedinjeni i zapamtiti da je borba za socijalnu pravdu, ekološku pravdu, rasnu pravdu i klimatsku pravdu, ista borba", odgovorila je Thunberg na pitanje novinara o povezanosti borbe protiv klimatskih promjena i prosvjeda protiv rasizma u SAD-u. Sedamnaestogodišnja Šveđanka poznata je po kritikama upućenima svjetskim vođama po pitanju klimatskih promjena, ali je uslijed prosvjeda širom SAD-a i pandemije koronavirusa, proširila je svoju poruku. Thunberg je govorila tijekom donatorske večere za kupnju medicinske opreme i omogućavanje telemedicinskih usluga stanovnicima Amazonske prašume u Brazilu. Zbog slabe dostupnosti medicinskih usluga u tom području, učinak koronavirusa je devastirajući. Kazala je da brazilski predsjednik Jair Bolsonaro neuspješno upravlja krizom. Greta Thunberg prosvjednicima: "Moramo svi biti ujedinjeni" Odlučeno je i tko će biti kandidati na listi u VIII. izbornoj jedinici. IDS je dobio četiri mjesta, a ona su pripala Tuliju Demetlici, Katarini Nemet, Marinu Lerotiću i Emilu Dausu IDS odlučio: Na parlamentarne izbore idu s Restart koalicijom Vlada i HNB su 2019. uputile pismo namjere ESB-u u kojemu su izrazili "čvrstu namjeru ulaska u ERM II, i uvođenja eura kada se ocijeni da su kriteriji konvergencije u skladu s člankom 140. Ugovora" 'Pristupanje eurozoni prema planu, ulazak vjerojatno 2023.'

Županija STIGAO SV. NIKOLA Podijeli

Vlada u Karlovcu nakon sjednice potpisuje odluke i ugovore za Karlovačku županiju teške 2,5 milijardi kuna

Vlada će na današnjoj sjednici donijeti i nekoliko zakona i odluka važnih za područje karlovačke županije

Nakon sjednice Vlade u Karlovcu bit će potpisano niz odluka i ugovora za Karlovačku županiju vrijednosti 2.582.000.000. 

– Ovo je snažna poruka razvoju grada Karlovca i Karlovačke županije, poručio je premijer Andrej Plenković u uvodu današnje sjednice Vlade u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom.

Danas će biti doneseno i nekoliko zakona važnih za Karlovačku županiju: o poplavama, brdsko – planinskim područjima i potpomognutim područjima.

Nastavak je to politike smanjivanja nejednakosti, naglasio je premijer.

Nakon obraćanja gradonačelnika Mandića i župana Jelića, o ulaganjima i ostvarenim projektima u 2018. u Karlovačkoj županiji govorili su i ministri: Nada Murganić, Gabrijela Žalac, Milan Kujundžić, državna tajnica Ramljak, Dražen Bošnjaković i ministar Gari Cappelli

Uoči sjednice premijer Plenković je obišao HE Ozalj, jednu od tri najstarije hrvatske hidroelektrane, gdje je u pogon pustio agregat B vrijedan 60 milijuna kuna te Opću bolnicu Karlovac i novouređene dnevne bolnice i operacijske sale vrijedne 35 milijuna kuna.

 

Pročitajte i ovo

KRAJEM SRPNJA

Nakon bolnice, u Dugoj Resi ove godine energetski obnovljene sve županijske ustanove