Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Hrvatska NAPREDAK Podijeli

Voćari i povrćari u županiji kroz udruživanje mogu postati učinkovitiji

Radionica je održana u Karlovcu, a vodila ju je ministrica Vučković

Ne možemo biti zadovoljni s proizvodnjom koja se okrupnjuje ni s prodajom i trendovima u prodaji koji se odvijaju preko proizvođačkih organizacija kao osnovnog oblika udruživanja malih poljoprivrednika. Stoga se planiraju izgradnje skladišno-distribucijskih centara, kao logističke infrastrukture za prikupljanje, skladištenje, doradu, preradu i distribuciju poljoprivrednih proizvoda u sektoru voća i povrća, poručila je danas iz Karlovca ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

U Karlovcu je naime, danas održana radionica Ministarstva poljoprivrede o uspostavi proizvođačkih organizacija u sektoru voća i povrća u Karlovačkoj županiji. Kao primjer dobre prakse navedena je proizvođačka organizacija Jabuka HR koja djeluje u zadnjih šest godina. Trenutno okupljaju 20 proizvođača jabuka, kontroliraju danas gotovo 400 hektara jabuka koje plasira u trgovačke lance u Hrvatskoj, a i dio u inozemstvo, rekao je Luka Cvitan.
Da Karlovačka županija podržava poljoprivednike potvrdila je i županica Martina Furdek Hajdin. – Poduzimamo sve da potaknemo poljoprivrednike na ovaj oblik udruživanja jer im on može pomoći i u nabavci repro materijala i plasmanu proizvoda.
teti u nabavi repro materijala i plasmanu proizvoda te učiniti samu njihovu primarnu djelatnost puno učinkovitijom.

Pročitajte i ovo

PROGNOZA

Danas i sutra kiša, u Gorskom kotaru i Lici moguć snijeg i susnježica