Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Taburei, ladičari, dvosjedi... Sve je dio malog namještaja s kojim se mogu lijepo namjestiti manji životni prostori, a da i dalje izgledaju elegantno i da se po potrebi može lako napraviti novi razmještaj 10 važnih komada namještaja za život u malenom prostoru Obilježavajući 76. obljetnicu Križnog puta, predsjednik Vlade Andrej Plenković položio je u petak vijenac i zapalio svijeću pred zajedničkom grobnicom pokraj Spomen-crkve Muke Isusove u Maclj Premijer: Osuda zločina i pijetet prema žrtvama jedini put k zacjeljivanju rana iz prošlosti Engleska nogometna Premier liga objavila je da je postigla dogovor o prodaji TV prava za prijenose utakmica Sky Sportsu, BT Sportu, Amazon Prime Videu i BBC Sportu vrijedan oko 5,5 milijardi eura za razdoblje od 2022. do 2025. godine, odnosno za sezone 2022/23., 2023/24. i 2024/25.  Iznos je približno isti kao i prethodni trogodišnji ugovor, odnosno oko 1,83 milijarde eura po sezoni, a postignut je izravnom pogodbom umjesto na javnom natječaju. Za dogovor izravnom pogodbom sa dosadašnjim partnerima Premier liga je zbog pandemije korona virusa dobila dozvolu britanske vlade.  Tako je Premier liga i dalje na vrhu liste kad je u pitanju novac od prodaje tv prava. Na drugom mjestu je francuska prva liga sa prihodom od 1,172 milijarde eura po sezoni (2020.-2024.), pa Bundesliga 1,16 milijardi (2017.-2021.), dok je španjolska Primera četvrta s 1,14 milijardi (2019.-2022). Na petom mjestu je talijanska Serie A s 973 milijuna eura po sezoni (2018.-2021.). Premiership prodao televizijska prava za pet i pol milijardi eura Do kraja četvrte sezone 'Zadruge' ostalo je još manje od mjesec dana, a pobjednik će kući otići bogatiji za 50.000 eura, što je otprilike 375.000 kuna. Hrvati Paula i Fran još su u showu, a intimni su sve češće Fran i Paula se seksali u Zadruzi pa je tražila test za trudnoću...

Županija ZAGAĐEN IZVOR Podijeli

Voda iz izvorišta Velemerić bakteriološki onečišćena i to, ipak, na samom izvoru. Treba je prokuhavati za piće

Je li onečišćenje nastalo zbog pražnjenja septičkih jama ili dovoza gnoja na oranice, nitko ne može sa sigurnošću reći

Voda na izvorištu Velemerić iz kojeg se opskrbljuju dijelovi Duge Rese, Krnjaka i Barilovića bakteriološki je onečišćena.

Pokazala su to najnovija ispitivanja uzetih uzoraka i to na više lokacija, a pretpostavlja se da se onečišćenje ipak dogodilo na samom izvoru i odatle proširilo vodovodnom mrežom.

Djelatnici Komunalnog Duga Resa intenzivno ispiru cijevu, a traje i pojačano kloriranje vode, kaže tehnički direktor Željko Kučinić.

Podsjetimo, prošli tjedan brojni su građani upozorili na smrad i odvratan okus vode, no zagađenje nigdje nije pronađeno “na oko”. U nedjelju je pregledan izvor koji je tada već bio čist, no bit će da je onečišćenje u njega stiglo ipak danima prije i odatle krenulo dalje.

Što je razlog zagađenju nitko neće konkretizirati, no slične situacije događaju se gotovo svakog proljeća na ovom dijelu. Naime, na polja i oranice se dovozi stajski gnoj, ali se uz to i prazne septičke jame pa je zbog poroznosti terena vrlo lako moguće da su upravo ovakve akcije uzrok onečišćenja vode.

Izvor u Velemeriću nalazi se na takvoj poziciji da u njega lako “dotiče” bilo kakvo onečišćenje. Cijeli sustav od dojave građana do danas je pod intenzivnom kontrolom i nadzorom Komunalnog. U tvrtki su danas nakon dobivenih preliminarnih rezultata “digli” na noge sve snage  za ispiranje krajeva vodoopskrbne mreže. Po završetku ispiranja, Duga Resa danas će biti prekopčana na izvorište Novigrad.

foto ilustracija

 

Pročitajte i ovo

BROJKE

20 pozitivnih u petak u Karlovačkoj županiji, u ogulinskoj i karlovačkoj bolnici 67 osoba zbog korone