Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Crna kronika MIGRANTSKI VAL Podijeli

Vodenčanu migranti upali u kuću usred bijela dana i opljačkali ga dok je radio u polju

Nije ovo prvi, a vjerojatno niti zadnji slučaj u kojem je sigurnost građana i njihove imovine ugrožena

-Mislio sam da smo sigurni, ali očito nismo. Otišao sam na kratko u polje s traktorom i kad sam se vratio imao sam što za vidjeti – cijela kuća bila je ispreturana, a ostao sam i bez novaca. 

Priča tako Vodenčan koji je prošlog tjedna, usred bijela dana, opljačkan u trenutku kad je nakratko izašao iz kuće do obližnjeg polja zbog poljoprivrednih radova.

Sve se događalo u vrijeme ručka, a mještanin Vodene Drage ostao je šokiran cijelim događajem. Zna da migranti ovom rutom prolaze svakodnevno na putu prema selu Beč i Bosiljevu, te dalje prema Sloveniji, no nije ni slutio da će ga opljačkati na ovakav način. Ostao je tako bez dvije tisuće kuna, a za “uspomenu” su mu, kaže, ostavili prljavu i mokru odjeću u kući iskoristivši njegovu za presvlačenje.

Tek stotinjak metara dalje migranti su taj dan provalili i u “his” iz kojeg su ukrali alkoholna pića pa se tako lako prati trag njihove rute koja je ovaj put vodila preko brda Vrh prema Beču i Bosiljevu.

Upravo u ovom selu gotovo da nema niti jedne kuće u koju zadnjih mjeseci migranti nisu provalili, a vlasnicima napravili štetu. Ovo je tek jedna od brojnih epizoda provala i pljački s kojom se susreću vlasnici kuća i vikendica na području Karlovačke županije, a koje se nalaze na migrantskoj ruti. Sličnu priču ima i gospođa iz sela blizu slovenske granice koja je također nedavno nakratko izašla iz kuće, a kad se vratila imala je što za vidjeti – ispreturanu kuću iz koje su migranti uzeli zlatninu, a ostavili joj također prljavu odjeću i obuću.

Inače, u policijskim izvješćima za medije ovakvi slučajevi provala i pljački vezani uz migrantski val se ne spominju.

Pročitajte i ovo

TUČNJAVA NA BANIJI

Dvojica maskiranih napala skupinu mlađih osoba. Teže ozlijeđen 23-godišnjak