Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Amazonska prašuma je dom 10 posto svjetskih vrsta, uključujući 40 tisuća vrsta biljaka, 3000 vrsta slatkovodne ribe, preko 370 vrsta gmazova i 2,5 milijuna vrsta insekata Surova realnost: Uništavanje amazonske prašume ubrzava se već drugi mjesec za redom Što ćemo se svi praviti da nam je sve super? Što ću se ja sad praviti, ako sam jučer planirala svadbu, a sutra svadbe nema, da mi je baš svejedno?, iskreno je kazala voditeljica... Tatjana Jurić o raskidu zaruka: 'To je bio veliki šok i poniženje' Svaki znak ima svoje vrline i mane, ali kod nekih mane znaju preuzeti cijeli karakter, a jedan se smatra najcjenjenijim u cijelom Zodijaku, čak i najuglednijim od svih ostalih Top lista karaktera: Bik neće priznati da je pogriješio, Rak je 'crnjak', a Škorpion... čudo Bojan Bogdanović je na najbolju utakmicu karijere došao s maskom na kojoj su Hajdukova obilježja. Objavio je to njegov klub Utah Jazz. Kamera je uhvatila Babu kada je stigao u dvoranu, a na njoj nosi crveno-plavu maskicu. Inače je veliki navijač Hajduka i nekolicinu puta ponosno je isticao nogometnu pripadnost, prisustvovao utakmicama i navijao za 'bile'. Na susretu s Denver Nuggetsima koje je Utah pobijedila 127-120, Bogdanović je postigao rekordnih 48 poena čime je oborio hrvatski rekord u NBA-u, onaj Dražena Petrovića iz 1993. godine. Dražen je tada dao 44 poena Houstonu. - Za svaki šut koji sam ispucao sam bio siguran da će ući. Suigrači su me tražili čitavu utakmicu i hvala im na tome. Bila je to velika večer i velika pobjeda za nas. U pravo vrijeme ulazim u formu, baš prije doigravanja - rekao je Babo poslije utakmice. Bogdanović s maskom Hajduka stigao na utakmicu karijere

Život POPLAVA Podijeli

Vodostaji rijeka i dalje u porastu, sve je više zatvorenih prometnica

Vodni val prolazi kroz Karlovac, Kupa je u 8 sati bila 735 cm, a Korana 742 cm

Sve je više prometnica jutros u Karlovačkoj županiji zatvoreno za promet zbog izlijevanja rijeka.

Od jučer ne može se preko pontonca u Zvečaju, cestom M. Varoš – M. Brig, Starom cestom u Ogulinu (kod Đulinog ponora), cestom Ogulinsko Zagorje – Desmerice te Vitunj- Turkovići.

Zbog oborinskih voda zatvorene se prometnice: Janja Gora Plaški, Oštarije – Josipdol, Furjan – Bogovolja u općini Cetingrad, a od jutros zatvorena je i cesta Belajske Poljice – Ladvenjak, Turanj – Gornje Mekušje kod stadiona.

Vode ima i na cesti kod Petraka na izlazu s Male Švarče u Logorište, ali cesta jošo nije zatvorena za promet. Ima je i kod crkve u Sv.Petru i kako javljaju stanovnici, “svi desno od crkve su poplavljeni”.

-Voda je preko ceste došla u dvorišta, kažu.

Zbog izlijevanja Kupe zatvorena je prometnica i između Donjeg Mekušja i Husja i ulica sv. Florijana na pravcu Gradac – Orlovac.

Vatrogasci bi danas u Koritinji mobilnim protupoplavnim barijerama trebali spriječiti plavljenje i zatvaranje ceste D36 prema Šišljaviću. Vode tamo trenutno ima na cesti, ali se može prolaziti.

Inače, vatrogasne snage u županiji su od jučer 19 puta intervenirale.

– Većina intervencija vezana je uz porast vodostaja, njih 11, dok se ostale odnose na otvaranje stana, požar dimnjaka te
uklanjanje stabala. Intervencije vezane uz obranu od poplava zabilježene su na području Karlovca, Ogulina, Duge Rese, Slunja, Rakovice, Josipdola, Plaškog i Vojnića. U tijeku je devet intervencija na području Karlovca, Ogulina i Duge Rese, izvjestili su iz ŽVOC-a.

NAJNOVIJE – CESTE ZATVORENE ZA PROMET:

D036 Karlovac-Šišljavić, u mjestu Koritinja
D042 kod Đulinog ponora
ŽC 3266 Furjan – Bogovolja
ŽC 3219 Zagorje – Desmerice
ŽC 3229 – Topusko – Maljevac
ŽC 3185 Belajske Poljice (kod Krajačića)
LC 34077 Ladvenjak
LC 34148 Janja Gora – Plavča Draga
LC 34078 Mrežnički Varoš – Mrežnički Brig
ŽC 3183 Pontonski most u Zvečaju
NC 314900 Donje Mekušje
NC 318500 Logorište – Mala Švarča
Prilaz drvenom mostu u Gornjem Mekušju
Sveti Florijan
Brodarci
Karasi
Selce

Foto: snimili čitatelj – Sv. Petar u Dugoj Resi, Logorište, Koritinja, Donje Mekušje…

Pročitajte i ovo

JESMO.TE

Karlovčanka dobila poziv da primi drugu dozu cjepiva. Ali, postoji problem: Još nije dobila ni prvu