Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija DAN OPĆINE Podijeli

Vojnić primjer suživota triju naroda. Uskoro dobivaju i ispostavu Hitne

Tri naroda i tri vjeroispovijesti na malom prostoru

Općina Vojnić primjer je uspješnog suživota triju naroda i triju vjeroispovijesti, poručeno je s proslave Dana općine.

Usprkos povijesnim nedaćama koje su ljudi na ovom prostoru prolazili, danas je život na području općine Vojnić vezan na zajedničke interese i potrebe ljudi, a rad Općine usmjeren je k privlačenju sredstava iz raznih fondova.

U tome Općini pomaže i Karlovačka županija te Vlada Republike Hrvatske sa svojim ministarstvima i agencijama, koji su prepoznali kvalitetne općinske projekte, čulo se na sjednici Vijeća.

Karlovačka županija u Vojniću je puno uložila u zdravstvene i školske objekte, a tome svjedoči i  skorašnje otvaranje nove zgrade Ispostave Zavoda za hitnu medicinu.

To je još jedan važan projekt koji je preduvjet sigurnijeg i ugodnijeg života u ovom kraju te, zajedno s drugim projektima, može utjecati na bolje demografske pokazatelje cijelog ovog prostora.

Povodom Dana općine Vojnić podjeljene su nagrade i priznanja zaslužnim mještanima. Tako su nagrade dobili Franjo Pinušić, Marijo Valentić, Sedef Bulat, MB obrt i Mirjana Stojković.

Pročitajte i ovo

SJEĆANJE NA TURANJ

Naša poznata glumica Zrinka Cvitešić 4. listopada 1991. bila je učenica škole na Turnju: Otišla sam s crveno-bijelim medom, imam ga još i danas, a rat nikad neću razumijeti