Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Novi francuski premijer Jean Castex izjavio je u utorak da će njegova vlada izdvojiti 7,5 milijardi eura za povećanje plaća bolničkih radnika. "Inzistirao sam da radna mjesta budu u središtu razgovora", rekao je Castex na Twitteru pregovora sindikata, bolničkih radnika i vlade, koji su započeli prije preustroja vlade u ponedjeljak. Iako Francuska ima jedan od najboljih svjetskih zdravstvenih sustava, bolničko osoblje tražilo je više novca, radnih mjesta i opreme u zadnjih deset godina kako bi moglo što bolje odgovoriti na potrebe starenja stanovništva i nedostatak gradskih liječnika. Pandemija koronavirusa još više je opteretila sustav, a bolnice su bile na rubu zasićenja početkom ove godine. Francuski premijer obećao 7,5 mlrd. eura za bolničke radnike S nemalom su skepsom dočekani i Ante Rebić i trener Stefano Pioli, a baš njih dvojica su temelj uzleta ovog preporođenog Milana. Jedan zabija, a drugog momčad slijedi u kaotičnom klupskom okruženju Talijani: Pa Rebić je Milanov fenomen, on je nezaustavljiv! Dvije studije su pokazale da sadnja velikih površina šuma, ukoliko nije dobro razrađena po pitanju vrsta koje prirodno rastu na tom području, neće biti toliko učinkovita koliko se misli Sadnja drveća zbog upijanja CO2 mora uključivati više vrsta HZJZ kaže da je granična temperatura 37,2°C. Na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu poslali su nekoliko kandidata s nižom temperaturom kući... 'Zbog 37°C nisu joj dali ni na prijemni, kći mi plače cijeli dan'

Karlovac REVITALIZACIJA Podijeli

Vojska započela obnovu mosta u Hrnetiću. Bit će skoro kao nov

Skida se hrđa, nanosi nova boja, a bit će postavljene i nove, drvene podnice

Novom nije bilo suđeno da bude izgrađen ipak most u Hrnetiću bit će barem revitaliziran i uskoro spreman za pješake i osobna vozila.

Hrvatska vojska službeno je danas započela s obnovom ovog mosta koji spaja obale Kupe u Hrnetiću i na Velikoj Jelsi i od vitalne je važnosti za stanovnike oba naselja.

To što će posao odraditi Hrvatska vojska bit će velika pomoć karlovačkom gradskom proračunu, naglasio je dogradonačelnik Ivan Mrzljak, jer umjesto 2,5 milijuna kuna koliko bi morali platiti te radove da su tražili izvoditelja, trošak će biti oko 300 tisuća kuna.

-Prema tome ovo je jako veliki doprinos Hrvatske vojske Gradu Karlovcu. S njima smo uspjeli riješiti pitanje revitalizacije, a dio materijala smo mi nabavili i to će biti oko 300 tisuća kuna, pojasnio je Mrzljak.

Umjesto limenog pokrova koji je najčešće radio probleme, na mostu će sada biti postavljene originalne drvene podnice, a da njime ne bi mogla prolaziti velika vozila na oba ulaza na most bit će postavljeni portali

Most preko Kupe vojni je tzv. Bailey most. Sastavljen i postavljen je u prosincu 2000. godine. Tijekom svih godina vojska je radila na njegovom održavanju, nadotezanju i podmazivanju.

– Evo sada, kako je ušao u jednu fazu u dogovoru s Gradom odlučili smo pomoći i na određeni ga način revitalizirati. Skinut ćemo naslage hrđe, obojati ga, dotegnuti, staviti nove podnice i to je kao novi most koji može još niz godina služiti svojoj svrsi, rekao je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković.

Na mostu će raditi jedna desetina mladih vojnika kojima će ovo biti odlična praksa, naglasio je zapovjednik Inženjerijske pukovnije brigadir Alan Srpak.

– Ovaj most dug je 147,2 metra i širine 3,81 metar. To je tipični lansirni vojni most Bailey, engleske proizvodnje i mi ga imamo u svojoj opremi te ga koristimo za premošćivanje upravo ovakvih zapreka. Jedino što je ovaj postavljen na civilne upornjake, a inače se oni rade od ovog bailey materijala koji se slaže. Ovakav most opslužuje jedna mostno – amfibijska satnija, a ovdje će biti angažirana jedna desetina iz te satnije. Ovu sanaciju i održavanje ovog mosta provest ćemo kroz našu redovnu obuku. Mladi vojnici ovdje će steći još dodatna znanja i vještine na održavanju ovakvih tipova mostova. Bit će ukupno 560 originalnih podnica, ali ćemo napraviti i uzdužne kolotrage kako bi podnice zaštitili.

A da slučajno ne dođe do zagađenja Kupe brinu vatrogasci.

– Oni su ispod mosta koji će, kada budemo bojali, oni će postaviti branu tako da ako nešto i kapne u vodu ne bude problema.

Pročitajte i ovo

KORONA ROĐENDAN

Karlovac za Dan grada bez svečane sjednice u Zorin domu, Rođendanski bal uz epidemiološke mjere