Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Sport MAČEVANJE Podijeli

Vrlo dobar nastup Antonia Gojaka na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti

U vrlo teškoj skupini ostvario je jednu pobjedu i četiri tijesna poraza rezultatom 5:4.

Antonio Gojak, član Mačevalačkog kluba Karlovac, ostvario je vrlo dobar nastup u disciplini floret na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti.

Još uvijek junior i desetak godina mlađi od prosjeka starosti svojih suparnika, dobio je jednu od najtežih skupina na turniru, u kojoj su bili osvajači medalja sa svjetskih prvenstava i kupova te borci koji su u svojoj karijeri redovito ulazili među osam najboljih na prvenstvima. Prikazao je vrlo dobre borbe, namučio protivnike i malo mu je nedostajalo da prođe grupu – ostvario je jednu pobjedu i četiri tijesna poraza rezultatom 5:4 od reprezentativaca Ukrajine, Izraela, Španjolske i Danske. Za prolazak u daljnje natjecanje nedostajala mu je još jedna pobjeda, a trener Krešimir Profozić je, nakon pregledavanja snimki, uvjeren da su dvije borbe od ove četiri izgubljene trebale okončati u Gojakovu korist, ali suci nisu bili takvog mišljenja.

Mladi karlovački borac ponovo je dokazao da se već sada može nositi s najboljim seniorima svijeta, a priznanje za svoj rad dobio je i na samom prvenstvu od bivšeg hrvatskog olimpijca Bojana Jovanovića, koji već godinama živi i radi u SAD-u, a koji je pohvalio Gojakov napredak i borbe, kao i cjelokupan rad karlovačkog mačevalačkog kluba.

Članovi karlovačkog kluba od 9. do 19. kolovoza u Karlovcu će održati ljetne pripreme, na kojima će nazočiti čak 15 juniorskih i seniorskih reprezentativaca u floretu iz Rumunjske, Srbije i Hrvatske.

Pročitajte i ovo

ATLETIKA

Osmo izdanje ‘Karlovačkog cenera’ ipak će se održati ove godine, termin pomaknut na 11. srpnja