Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Karlovac Sport Podijeli

Vrtić “Dubovac” pobjednik “Male olimpijade”

Natjecanja su počela jutros podizanjem zastave i paljenjem olimpijske baklje, a u pet disciplina natjecala su se djeca iz 10 vrtića. – Ukupno sudjeluje 380 djece, natjecalo se u ženskom i muškom nogometu, atletici, trčanju 50 metara i štafeti 4 puta 25 metara, bacanju loptice u dalj i skoku u dalj iz mjesta – kazao […]

Natjecanja su počela jutros podizanjem zastave i paljenjem olimpijske baklje, a u pet disciplina natjecala su se djeca iz 10 vrtića.

– Ukupno sudjeluje 380 djece, natjecalo se u ženskom i muškom nogometu, atletici, trčanju 50 metara i štafeti 4 puta 25 metara, bacanju loptice u dalj i skoku u dalj iz mjesta – kazao je Ratko Vuković, voditelj male olimijade.

Današnje natjecanje i ono županijsko koje će se održati 13. svibnja, također kod Sokolskog doma, uvod je u prave Olimpijske igre u Kini, kazala je pomoćnica glavnog tajnika za programe lokalnog sporta Hrvatskog olimpijskog odbora Alma Papić. Zbog toga su sva djeca obučne u majice koje će nositi i veliki hrvatski olimpijci.

– Odlučili smo da ove godine naši mali, nadamo se i budući olimpijci nose iste majice koje će imati pravi hrvatski olimpijci na Olimpijskim igrama u Pekingu. Naime, ovo smatramo svojevrsnom najavom Olimpijskih igara u Pekingu, ali isto tako se još više nadamo da će i neka od ove djece danas sutra postati pravi, veliki olimpijci – kazala je Papić.

Otvorenju je prisustvovao i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić. Uvjeren je kaže da je među ovom djecom barem jedan budući olimpijac.

– Ja se i nadam da ovdje među ovom djeom ima barem jedna buduća prava olimpijska medalja – dodao je.

Po prvi puta ove godine igralište na Sokolskom domu prekriveno je umjetnom travom. Među prvima na teren su izašli oni koji se natječu u trčanju. I Dora iz Bubamare i Doroteja iz Grabrika puno su trenirale, a Doroteja je bila sigurna da će i pobjediti.

No, ni Doroteja, ni mališani iz Vrtića "Dubovac" i Vrtića "Grabrik I", kao ni svi ostali vrtići koji će sudjelovati na županijskom natjecanju neće ići na državno natjecanje, jer ga ove godine neće biti.

– Na žalost ove godine nećemo imati završno natjecanje jer nismo uspjeli pronaći grad koji može podnijeti takav obim organizacije ove manifestacije budući da se radi o djeci vrlo osjetljive dobi i to zahtjeva posebne organizacijske uvjete. Varaždin je organizirao prvo, a Rijeka drugo završno natjecanje i mi se nadamo, a imamo čak i neke najave da postoji mogućnost da Karlovac bude domaćin već sljedeće godine – kazala je Papić.

Pobjednička ekipa nakon proglašenja otišla je na Korzo gdje su za 50 000 kuna podigli skalu na info stupu Karlovačke banke u akciji "Štedim i darujem" – milijunu kuna za Dječji vrtić na Turnju.

Pročitajte i ovo

U GRADSKOJ KNJIŽNICI DO 21.8.

Izložen pobjednički rad za vojarnu Luščić: Nismo isključili mogućnost za vrtić i školu