Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac VELIKO PRIZNANJE Podijeli

Vrtić Grabrik drugi najljepši u Hrvatskoj. Mandić: Ali imamo najbolje odgojiteljice u Hrvatskoj

Vrtić Grabrik ponio titulu “prve pratilje”

Karlovački Vrtić Grabrik drugi je najljepši vrtić u Hrvatskoj.  To priznanje danas mu je i uručeno.

Natječaj za najljepši vrtić organizirao je krajem prošle godine portal Gradonačelnik.hr, a birali su građani na Facebooku. Vrtić Grabrik bio je uvjerljivo drugi, rekao je Vjeran Stilinović koordinator ovog izbora.

– Imali su 1673 lajka s tim da su bili podijeljeni jako puno puta, ali brojali smo samo one lajkove na našim službenim stranicama kako bi izbjegli višestruko glasovanje. Ali, kaže, bili su uvjerljivo drugi, a kad sam prilazio vrtiću i kad sam vidio samo izvana kako izgleda, moram priznati da me silno intrigira kako izgleda prvi, ako je ovo drugi vrtić u Hrvatskoj, dodao je Stilinović.

Vrtić Grabrik obnovljen je s radom započeo prošle godine u rujnu

– Drago mi je da smo imali priliku pokazati svima koliko smo lijepi i da djeca i odgojitelji svakodnevno ispunjavaju ljepotu ovog vrtića, rekla je v.d. ravnateljica Danka Pavlačić.

Najljepšim vrtićem u Hrvatskoj proglašen je Vrtić Maslačak iz Belišća

Vrtić Grabrik samo je jedan od karlovačkih vrtića koji su od 2012. obnovljeni. Od tada do sada Grad je u taj posao uložio skoro 100 milijuna kuna. Posao će biti završen kada obnovljeni budu i vrtići Dubovac i Banija. Uz to izgrađen je i novi Vrtić Mahično koji je i jedini financiran EU sredstvima. 

– Cilj je da sva djeca čija su oba roditelja zaposlena dobiju svoje mjesto u vrtiću i vjerujem da ćemo to uspjeti, rekao je gradonačelnik Damir Mandić. Naglasio je kako uređenje i izgradnja vrtića nije samo ulaganje u demografske mjere već i radna mjesta.

Posebno je pohvalio sve odgojiteljice u karlovačkim vrtićima. Dok se pojedini objekti obnavljaju i djeca razmještaju po preostalim objektima, one svoj posao i dalje rade sa srcem.

– I ako je ovo drugi najljepši vrtić u Hrvatskoj, onda ja garantiram da  imamo najbolje odgojiteljice u Hrvatskoj, naglasio je Mandić.

Pročitajte i ovo

ZELENO SVJETLO

Nastava u OŠ Dragojle Jarnević počinje sutra