Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Život DEMOGRAFSKA MJERA Podijeli

Vrtić “Tounjska spužvica” prvi u nizu dječjih vrtića uz škole

Ovaj projekt bit će realiziran u još 8 općina

Pilot projekt uređenja i otvaranja dječjih vrtića u školama, pokrenut na inicijativu Karlovačke županije, dao je prvi rezultat – Dječji vrtić “Tounjsku spužvicu”.

Vrtić se nalazi u sklopu josipdolske Područne škole “Lucije Capan” u Tounju i jučer je svečano otvoren. U njega će ići dvadesetero mališana.

-Ovo je pilot projekt kojeg je prva pokrenula i promovirala Karlovačka županija, a Ministarstvo ga je prihvatilo i počelo primjenjivati i u drugim županijama. Na isti će se način, uz ovaj vrtić u Tounju, urediti i otvoriti prostori za dječje vrtiće u još 8 općina, rekao je pomoćnik ministrice obrazovanja Momir Karin.

Očekuje se da će ovaj projekt dati i demografske rezultate u ruralnim i manjim sredinama u kojima roditelji nisu imali mogućnost za smještaj dejce u vrtiće.  A kako bi dodatno potaknuli ovu inicijativu u akciju se uključuju i gospodarstvenici pa je tako za svu djecu u tim vrtićima tvrtka GBB iz Bubnjaraca donirala 300 romobila namijenjenih uzrastu djece predškolske dobi. Uz to je Karlovačka županija za svu djecu nabavila zaštitne kacige i zaštitnu opremu.

Pročitajte i ovo

JOSIPOVE SRIJEDE

“Bit hrvatskih obitelji i naroda je duhovna podloga. Žive bi nas progutali kad smo napadnuti, da nismo molili i vjerovali, a branitelji nosili krunice”