Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac DOGODI SE Podijeli

Vrućine, potrošnja i kvarovi na trafostanicama uzrok karlovačke večeri bez struje, najduže bez nje bili Drežnik, Dubovac i Borlin

Kao na traci redali su se kvarovi na trafostanicama u Karlovcu

Taman kad ne treba, dogodi se problem, tako bismo ukratko mogli opisati jučerašnje nestanke struje u dijelovima Karlovca. Splet okolnosti doveo je do tri prekida opskrbe struje u Karlovcu, a iz Elektra su danas pojasnili što se događalo, a nemalu ulogu igrale su i vrućine i velika potrošnja struje. 

Sve je počelo s kvarom na Trafostanici Dubovac koja je u nadležnosti Hrvatskog operatera prijenosnog sustava. Zbog toga su HEP-ovci prekapčali korisnike na druge trafostanice, a onda je pak i tu nastao “kuršlus”.

Prvi put u 18,09 sati kod prespajanja je došlo do novog kvara na Dubovcu pa je centar grada, Gaza i dio Banije ostao bez struje, a nešto kraće bez struje su bili Mekušje, Turanj, Tušilović, Skakavac, Sjeničak i desna obala Kupe.I dok su oni bez struje bili 4 minute, dijelovi Karlovca dobili su struju 45 minuta kasnije, a Banija i Gaza u 19,25 sati.
HEP-ovci su tad nastavili s prespajanjima koji su opet uzrokovali kratke probleme sa strujom, a sve je završeno u 20,06 sati, kažu u ovoj tvrtki.
Taman kad je završio vatromet i krijes na obalama Kupe, u 22,15 sati centar Karlovca, Dubovac, Borlin, dio Drežnika, Vučjaka, Gaze, Banije, Novog centra i Rakovca opet je ostao bez struje. Razlog dva nova kvara na postrojenjima. U to vrijeme saniran je kvar na Dubovcu pa se iz njega “prebacivalo” struju, a to je uspjelo tek u 22,54 sata. Neki dijelovi grada struju su dobili u pet minuta do ponoći, a Dubovac, Drežnik i Borlin do 1,30 sati ujutro jer je tamo bilo najkompliciranije utvrditi kvar.

Dodatni problem je stvaralo opterećenje sustava zbog velikih vrućina, ali i velika potrošnja zbog uključenih klima uređaja. Kako god, iza karlovačke Elektre je dan “spleta okolnosti” kakve se rijetko događaju, ekipe su odmah pohrlile na teren i intenzivno radile na povratku opskrbe.

Pročitajte i ovo

SREĆOM BEZ ŽRTAVA

Kamion na autocesti naletio na cestarsko vozilo iz kojeg su malo prije toga izašli radnici