Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Život EU PROJEKT Podijeli

VUKA s EU novcem razvija dva programa cjeloživotnog učenja

Za zanimanja “Tehnolog poduzetnik” i “Suradnik na izradi i provedbi EU projekata” educirat će se 48 nezaposlenih osoba

Ukupno 48 nezaposlenih osoba iz Karlovačke i Sisačko – moslavačke županije dobit će priliku kroz projekt Veleučilišta Karlovac (VUKA) “Novim vještinama do zaposlenja” steći nova znanja i vještine. Želi ih se  osnažiti i aktivirati za ulazak na tržište rada.

Čulo se to na uvodnoj konferenciji održanoj danas u restoranu Trgovačko – ugostiteljske škole.

Radi se o projektu vrijednom 927.959 kuna, sufinanciranom iz Europskog socijalnog fonda, koji će se provoditi do 14. studenog 2019.

Prva aktivnost bit će četiri promotivne radionice na kojima će se odabrati sudionici projekta.

U projektu će moći sudjelovati mladi do 29 godina koji su šest mjeseci na burzi te oni iznad 29 godina koji su bez posla duže od godinu dana. Za zanimanje Tehnolog poduzetnik potrebna je završena srednja škola, a za zanimanje “Suradnik na izradi i provedbi EU projekata” uvjet je završena četverogodišnja srednja

– Ciljane skupine su nezaposlene osobe s područja Karlovačke i Sisačko – moslavačke županije.  Nakon što ćemo provesti četiri promotivne radionice gdje okupljamo potencijalne polaznike – ovaj četvrtak i petak u Trgovačko-ugostiteljskoj školi od 10 do 13 sati, u utorak 2.10. u HZZ-u Ozalj te u 4.10. u Domu zdravlja u Vojniću. Nakon toga će Hrvatski zavod za zapošljavanje u Karlovcu provesti testiranje zainteresiranih osoba. Početkom siječnja započet će njihovo osposobljavanje, rekla je koordinatorica projekta Marijana Blažić.

Do kraja projekta svih 48 polaznika trebalo proći edukaciju u dva inovativna i prilagođena programa obrazovanja odraslih: “Tehnolog poduzetnik” i “Suradnik na izradi i provedbi EU projekata”, a ta bi dva programa trebala biti verificirana. Uz to osnovat će se i dva mobilna kluba za zapošljavanje na području Sisačko – moslavačke i Karlovačke županije.

VUKA projekt provodi u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Kutina, LAG-om Moslavina, Društvom “Zvono uz Kupu” (ZUK), Razvojnom agencijom Mrav te karlovačkim Zavodom za zapošljavanje.

Pročitajte i ovo

ODAZOVITE SE

Ovaj tjedan 4 akcije darivanja krvi: policija, vojarna Kamensko i Crveni križ u Karlovcu