Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  4C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Karlovac POVELJA PRIJATELJSTVA Podijeli

Vukovar i Karlovac od sad povezani Poveljom prijateljstva i suradnje. Sličnosti im nisu samo ratna događanja

Mandić: Vjerujem da će ova naša suradnja vrlo brzo pokazati u nekim konkretnim projektima i konkretnim djelima

Gradonačelnici Karlovca i Vukovara, Damir Mandić i Ivan Penava potpisali su danas Povelju o prijateljstvu i suradnji ova dva grada. Sklopljena je na neodređeno vrijeme i na snagu je stupila danas.

Suradnja je započela i prije potpisivanja Povelje i to zahvaljujući školama Osnovnoj školi Turanj i vukovarskoj Osnovnoj školi Mitnica. Osim sličnog puta u Domovinskom ratu koji je prva poveznica između dva grada, ideja je da se one pronađu i kulturnom, društvenom i gospodarskom području.

– Mislim da će ova suradnja ustvari u tom dijelu biti posebno plodonosna i zanimljiva. Naš Muzej Domovinskog rata na Turnju zaslugom Ministarstva branitelja će postati dio jedne nacionalne priče spomena Domovinskog rata. U tom kontekstu je i spomen područje Vukovar gdje ćemo zajedno biti dio edukativne rute ili edukativnog programa za sve naše osnovnoškolce. Vjerujem da će ova naša suradnja vrlo brzo pokazati u nekim konkretnim projektima i konkretnim djelima, istaknuo je Mandić.

A da se već razmišlja o razmjeni iskustva potvrdio je gradonačelnik Penava. Za svog prvog posjeta Karlovcu vukovarska delegacija posjetila je Aquatiku jer planiraju u Vukovaru ići u sličnom pravcu.

– Naprosto smo htjeli ta iskustva proučiti, vidjeti kako bi ih danas sutra znali implementirati u svome gradu, Nadam se da ćemo se sukladno i Povelji i namjeri koja je dovela do potpisivanja viđati češće, da će se ta suradnja širiti na ostala područja i na kraju krajeva sve skupa to što ćemo činiti da će biti na dobrobit građana i Karlovca i Vukovara, istaknuo je Penava.

Pročitajte i ovo

PRAKTIČNO

Spojena parkirališta kod vrtića Grabrik. Nema više metrima u rikverc, izlazak sada puno sigurniji