Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Županija RAZVOJ KAO CILJ Podijeli

Za 10 općina i jedan grad stiže 1,6 milijun kuna za ravnomjerni razvitak

Novac dijeli Karlovačka županija, a bit će utrošen za izradu dokumentacija, unaprijeđenje cestovne infrastrukture i slično

Desetero čelnika općina i grada Slunja dobili su “crno na bijelo” ugovore kojima im Karlovačka županija osigurava poticanje ravnomjernog razvitka, a sveukupno se radi o 1,6 milijuna kuna.

Ugovore su preuzeli gradonačelnica Grada Slunja Mirjana Puškarić, načelnica Općine Cetingrad Marina Kalić te načelnici Općine Netretić Marijan Peretić, Općine Bosiljevo Josip Kasun, Općine Saborsko Marko Bićanić, Općine Kamanje Damir Mateljan, Općine Lasinja Marijo Perčić, Općine Žakanje Danijel Jurkaš, Općine Generalski Stol Alen Halar te zamjenik načelnika Općine Vojnić Josip Kurtović.

Kriteriji za prolazak na natječaju bili su stupanj razvijenosti, a općine i gradovi će se iskoristiti za izrade dokumentacija za projekte, unaprijeđenje prometne infrastrukture odnosno cesta, biciklističkih staza i slično, ali i za unaprijeđenje javnog prijevoza putnika kroz uređenje autobusnih stajališta.

“Programi su namijenjeni za poboljšanje infrastrukture, ali i za pripremu projekata koje jedinice lokalne samouprave kandidirati u novoj perspektivi, višegodišnjem financijskom okviru 2021./2027. kako bi bili spremni na natječaje koji se očekuju u tim pozivima. Sredstva ovog Programa iskorištavaju se u ovoj godini s mogućnošću i u narednoj, rekla je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

Karlovačka županija usmjerena je na poticanje i unapređivanje gospodarstva. Tome u prilog govore podaci da je, uz Program poticanja ravnomjernog razvitka, u 2022. godini Karlovačka županija podijelila 1,2 milijuna kuna za unapređenje turizma, 700 tisuća kuna za unapređenje gospodarstva, 350 tisuća kuna za sufinanciranje programa od interesa za poduzetništvo, zaštitu potrošaća i poljoprivredu te 80 tisuća kuna za sufinanciranje provedbe kontrole populacije pasa i mačaka na području Karlovačke županije.

Pročitajte i ovo

SAJAM

Božićni obrtnički sajam i ove godine u sklopu Adventa: “Seli” se na otvoreno uz reviju ceha frizera, božićne ukrase, rukotvorine i foto kutak