Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Županija ZASLUŽENIM UČENICIMA Podijeli

Za 50 učenika u županiji osigurana mjesečna stipendija od 500 kuna

Za stipendiju se može prijaviti do zadnjeg dana u rujnu

Javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima na području Karlovačke županije za školsku godinu 2022./2023. objavljen je 16. rujna i ostat će otvoren do petka, 30. rujna.

Ukupno se dodjeljuje 50 stipendija, i to 10 za socijalni status, 10 za darovitost i 30 za deficitarna zanimanja. Mjesečno, stipendija će svakom učeniku iznositi 500 kuna.

Kada je riječ o deficitarnim zanimanjima, radi se o: zidarima, bravarima, tesarima, krovopokrivačima, armiračima, tokarima, rukovateljima samohodnim građevinskim strojevima, limarima, vodoinstalaterima, vozačima motornog vozila, mesarima, šivačima, elektroinstalaterima, instalaterima grijanja i klimatizacije, soboslikarima, fasaderima, monterima suhe gradnje, stolarima, pekarima, keramičarima, elektromehaničarima, te medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima opće zdravstvene njege.

Za dodjelu stipendije mogu se natjecati i redoviti učenici srednje škole koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Karlovačke županije, koji nisu stariji od 20 godina te koji se školuju na javnim državnim obrazovnim ustanovama.

Javni natječaj za za dodjelu stipendija objavljen je na službenoj stranici karlovačke županije, www.kazup.hr.

Nakon dostavljenih prijava, objavit će prijedlog liste prioriteta na oglasnoj ploči Karlovačke županije u roku od 30 dana od dana završetka natječaja.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

O SOCIJALISTIČKIM SPOMENICIMA

Izložba “Na Kordunu spomenik do spomenika” od sutra u karlovačkoj Gradskoj knjižnici