Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac NEASFALTIRANO 350 KM Podijeli

Za asfaltiranje makadamskih cesta u 2021. Grad Karlovac osigurao 5 milijuna kuna

Radi se o programu od gotovo 5 milijuna kuna i kojim bi u dva navrata asfaltirali 15 cesta

Svjesni smo da je to osnovni preduvjet komunalne uređenosti i zbog toga će Grad Karlovac iduće godine u asfaltiranje gradskih makadamskih prometnica uložiti 5 milijuna kuna.

Rekao je to gradonačelnik Karlovca Damir Mandić za današnjeg posjeta jednom od ove godine završenih projekata asfaltiranja u Cerovcu Vukmanićkom.

Nastavlja se tako projekt koji je započet prije tri godine i zahvaljujući kojem brojne ceste na više od 400 četvornih kilometara na kojima se prostire Karlovac, više nisu makadamske.

-Radi se o programu od gotovo 5 milijuna kuna i kojim bi u dva navrata asfaltirali 15 cesta, rekao je dogradonačenik Ivan Mrzljak za današnjeg obilaska jedne od ove godine asflatiranih cesta u Cerovcu Vukmanićkom.

U prvom navratu asfaltirat će se cesta u Donjem Pokupju, Pokupskoj Luci, još jednu cestu u Tušiloviću, Goljakima, Perinčićima na Velikoj Jelsi, Priselcima i u Vukmaniću cestu prema groblju. U drugoj fazi asfaltirat će se u Cerovcu Vukmanićkom cesta u Škrtićima, na Orlovcu Rečićku, na Gazi Donju Gazu, u Gornjim Stativama spojnu cestu u Bukovlju prema Netretiću, na Gradcu cestu Sv. Florijana i na Popović Brdu cestu prema mjesnom odboru.

Prije nego li započne program asfaltiranja za 2021. završavaju se projekti iz ove godine.

-Ove jeseni pred realizacijom smo pet cesta. Već su završene ceste u Donjoj Zastinji, Šišljaviću, Brođanima, ovdje u Cerovcu Vukmaniću, a upravo se radi cesta u Ladvenjku. Ukupna dužina tih cesta je 1.410 metara, a vrijednost radova oko milijun i pol kuna, rekao je Mrzljak.

Samo u Cerovcu Vukmanićkom 50 je makadamskih cesta

U Cerovcu Vukmanićkom, kojeg su gradski oci danas posjetili, još je 50 neasfaltiranih makadamskih cesta.

-Sve i jedna je od velike važnosti za mještane. Ova koja je napravljena je veliki korak. Nadam se da ćemo uskoro imati riješen problem tih cesta, rekla je predsjednica mjesnog odbora Sanja Jukić.

Grad Karlovac brine o skoro 800 kilometara cesta od čega je 420 kilometara asfaltirano, ostalo je makadam, a samo 20 posto tog makadama je upisano što je preduvjet za asfaltiranje.

Zahtjevi potrebe stanovnika su velike. Gradonačelnik Damir Mandić kaže da se nastoji unutar proračuna zadovoljiti te potrebe, ali prema prioritetima.

Pročitajte i ovo

PLANOVI

Budućnost ŠRC-a Korana: Izdignuti zeleni otoci, botanički vrt s jezerom, hotel, sportska dvorana