Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  32C° Karlovac

 • weather-image

  32C° Duga Resa

 • weather-image

  30C° Ogulin

 • weather-image

  31C° Ozalj

 • weather-image

  30C° Slunj

Na lokalnom putu kod nasipa Elbe u Donjoj Saskoj, u Njemačkoj, ucrtali su piktograme s ovcama, koji će upozoravati bicikliste i šetače da olakšaju prijelaz pastirima sa stadima ovaca Na ovom mjestu briga o ovcama je velika, a imaju i svoj znak Od ukupnog broja testiranih u posljednja 24 sata, više od 80% zaraženih je iz Beograda, piše Kurir.rs. Zbog toga će nakon sastanka Kriznog stožera predsjednik Vučić objaviti konačnu odluku Panika zbog korone u Srbiji: Vučić zatvara cijeli Beograd? Uskok je optužio skupinu od 20 ljudi za zločinačko udruženje,dilanje droge, dovođenja u opasnost života i imovine, poticanja na tešku tjelesnu ozljedu, prikrivanja, protupravne naplate... Sijali strah: Dileri kokainom i travom pali u akciji "Tebra" optuženi i za paljenje četiri auta Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja predstavilo je u četvrtak "Vodič za aktivnosti nakon potresa" izrađen za građane i struku u svrhu sanacije oštećenih zgrada u potresu, što je prijelazno rješenje prije donošenja posebnog zakona. Državni tajnik Željko Uhlir rekao je kako je vodič pripremljen za građane da se bolje snađu u važećim propisima dok nema posebnog zakona o obnovi. Već je dostupan putem web stranica, dok će tiskani materijal preko upravitelja zgrada i ministarstva biti distribuiran sljedeći tjedan građanima koji će dobiti službeni pregled propisa koji su na snazi. Za projektante su u suradnji s Komorom građevinara i Fakultetom građevinarstva napravljene izmjene tehničkog propisa za građevinske konstrukcije kako bi prije donošenja zakona mogli projektirati sanacije zgrada stradale u potresu, rekao je Uhlir. Ministarstvo predstavilo vodič za sanaciju nakon potresa

Karlovac FILMOVANJE Podijeli

Za autore eksperimentalnih filmova otvorene prijave na 3. karlovački FUSE

Na FilmFreeway-u očekuju se filmovi autora od 18 do 29 godina iz cijelog svijeta

Od 14. do 16. svibnja ove godine u Karlovcu će, treći puta za redom, biti održan festival eksperimentalnog i igranog filma FUSE – Film Under Sever Experimente, za autore stare između 18 i 29 godina.

FUSE je nastavak dugogodišnjeg rada Kinokluba koji je filmsku festivalsku scenu u Karlovcu utabao kroz Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival koji su namijenjeni srednjoškolcima. Ovim festivalom sada priliku za prikazivanje svojih filmove dobivaju i oni nešto stariji autori. Ako imaju do 20 minuta snimljenoga filma spomenutih kategorija, mogu se na FUSE prijaviti do 15. veljače.

– Novitet je da autori svoje filmove mogu prijaviti putem platforme FilmFreeway. FUSE festival – Film Under Severe Experiment međunarodni je festival igrano-eksperimentalnog filma, ali autore se ne želi ograničiti filmskim rodom, već potaknuti na eksperimentiranje i promišljanje pri stvaranju. Na FUSE-u želimo prezentirati radove koji su uspješni primjeri filmskog eksperimenta. Zato je, osim natjecateljskog programa važan dio festivala i onaj popratni, namijenjen široj publici. Tako će u vrijeme trajanja festivala biti održan edukativni i radionički program, večernja filmska projekcija, izložba, okrugli stol te večernji glazbeni program, kaže začetnica i koordinatorica FUSE-a Lucija Češkić iz Kinokluba Karlovac.

Lani su na FUSE osim iz Hrvatske stigli filmovi iz Srbije, Moldavije, Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Turske, Irana, Grčke, Portugala, Poljske, Češke, Perua, Francuske i Nizozemske.

Pročitajte i ovo

IZBORI 2020.

Birač: Karlovačka vlast nema strategiju za vojarnu Luščić