Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  24C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  24C° Ozalj

 • weather-image

  23C° Slunj

Karlovac FILMOVANJE Podijeli

Za autore eksperimentalnih filmova otvorene prijave na 3. karlovački FUSE

Na FilmFreeway-u očekuju se filmovi autora od 18 do 29 godina iz cijelog svijeta

Od 14. do 16. svibnja ove godine u Karlovcu će, treći puta za redom, biti održan festival eksperimentalnog i igranog filma FUSE – Film Under Sever Experimente, za autore stare između 18 i 29 godina.

FUSE je nastavak dugogodišnjeg rada Kinokluba koji je filmsku festivalsku scenu u Karlovcu utabao kroz Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival koji su namijenjeni srednjoškolcima. Ovim festivalom sada priliku za prikazivanje svojih filmove dobivaju i oni nešto stariji autori. Ako imaju do 20 minuta snimljenoga filma spomenutih kategorija, mogu se na FUSE prijaviti do 15. veljače.

– Novitet je da autori svoje filmove mogu prijaviti putem platforme FilmFreeway. FUSE festival – Film Under Severe Experiment međunarodni je festival igrano-eksperimentalnog filma, ali autore se ne želi ograničiti filmskim rodom, već potaknuti na eksperimentiranje i promišljanje pri stvaranju. Na FUSE-u želimo prezentirati radove koji su uspješni primjeri filmskog eksperimenta. Zato je, osim natjecateljskog programa važan dio festivala i onaj popratni, namijenjen široj publici. Tako će u vrijeme trajanja festivala biti održan edukativni i radionički program, večernja filmska projekcija, izložba, okrugli stol te večernji glazbeni program, kaže začetnica i koordinatorica FUSE-a Lucija Češkić iz Kinokluba Karlovac.

Lani su na FUSE osim iz Hrvatske stigli filmovi iz Srbije, Moldavije, Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Turske, Irana, Grčke, Portugala, Poljske, Češke, Perua, Francuske i Nizozemske.

Pročitajte i ovo

SAMO AKTUALAC

Zbog izolacije vijećnika, HDZ traži internetsku sjednicu. Petračić: Bojite se oporbe