Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -5C° Karlovac

 • weather-image

  -6C° Duga Resa

 • weather-image

  -7C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Karlovac BIRAČ POZIVA NA OSTAVKE Podijeli

Za boljitak karlovačkog sporta samo je jedno rješenje – ostavke vladajućih

Birač: Karlovac nije jedini grad u državi u kojem je sport ‘bliski’ saveznik politici. Ali zašto ne bi bio prvi koji će taj savez lišiti kriminala?

Nakon što je u Karlovcu završilo javno savjetovanje o strategiji sporta, za boljitak karlovačkog sporta Dimitrije Birač, vijećnik Nove ljevice u gradskoj četvrti Grabrik ima samo jedno rješenje.

-Gospodo, dajte ostavku i povucite se s vođenja ovog grada i povucite se sa svih funkcija koje imate u gradskom i županijskom sportu.

Rekao je to na današnjoj pressici, dan nakon što je završilo javno savjetovanje o novoj strategiji razvoja karlovačkog sporta. Osim što ima premalo dvorana i profesionalnih trenera, a previše klubova, za sport se u Karlovcu, stoji to i u Strategiji, izdvaja i premalo novca.

-Kada bi Karlovca dao za sport po glavi stanovnika koliko su u prosjeku izdvajali hrvatski gradovi 2018., onda bi ukupni iznos bio oko 18.6 mil kn. Iznos koji je Karlovac izdvajao te 2018. je 7.8 mil kn. Autori strategije su odabrali ovu godinu kao referentnu jer je tada bio najveći porast sredstava za karlovački sport, navodi dalje Birač.

Politika i sport u Karlovcu idu ruku pod ruku. Dokazuju to, kaže Birač, i donacije gradskih tvrtki točno određenim sportovima odnosno klubovima, čelni čovjek saveza koji svoju privatnu dvoranu iznajmljuje sportašima, ali i činjenica da upravo zbog političkih odluka, Karlovac još uvijek nema bazen.

Svjestan toga da vladajući njegov poziv da daju ostavke neće prihvatiti, Birač je pozvao građane da promijene vladajuće na svibanjskim lokalnim izborima.

-Jedino pobjedom nad vladajućom strankom možemo stati na kraj korupciji i teškom klijentelizmu koji drma karlovačkom sportskom scenom. Istina, Karlovac nije jedini grad u državi u kojem je sport ‘bliski’ saveznik politici. Ali zašto ne bi bio prvi koji će taj savez lišiti kriminala?, pita Birač.

Pročitajte i ovo

SDP KARLOVAC

“Gradonačelnik i njegovi podređeni su uspjeli svojom nesposobnošću upropastiti cijelo jedno polugodište. Čestitke!”