Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Karlovac POTPISANI UGOVORI Podijeli

Za čišćenje i održavanje Inkasatorovih zgrada ove godine brine 38 obrtnika i poduzetnika

Imat će 24-satna dežurstva i brzo reagirati u hitnim situacijama

Svake godine sve je manje obrtnika i poduzetnika koji s karlovačkim Inkasatorom potpisuju godišnji ugovor za obavljanje usluga čišćenja i održavanja građevina.

Danas je to učinilo njih 38 i oni će biti na raspolaganju stanarima Inkasatorovih zgrada za hitne intervencije
Direktorica Ivana Fočić kaže da će korisnici imati brzu i kvalitetnu uslugu.

-Recimo, ako dođe do puknuća nekakvih cijevi, vodovodnih instalacija vrlo je bitna brza reakcija. S obzirom da je danas dosta teško naći majstora naši su se obrtnici obvezali da će reagirati u što kraćem roku, da će biti u dežurstvima 24 sata. Tu se radi o radovima male vrijednosti i ako se radi o zajedničkim instalacijama onda se plaća iz zajedničkih sredstava prčuve, a ako se radi o instalacijama u stanu onda plaća vlasnik sam, pojasnila je Fočić.

Nedostatak kvalificirane radne snage obrtnicima je trenutno najveći problem. Zato je gradonačelnik Mandić danas prisutne podsjetio na potpore koje Grad daje za poduzetništvo, ali i ostale mjere koje bi trebale promijeniti loše trendove.

– Karlovačka županija i Grad Karlovac su prema srednjim strukovnim školama, prije svega Tehničkoj i Mješovitoj industrijsko – obrtničkoj školi, krenulo se u jedan proces i kod upisnih kvota, ali i kod programa da se tu pokušamo riješiti problem, ne odmah nego u narednih nekoliko godina, dodao je Mandić.

Pročitajte i ovo

NATJEČAJ OTVOREN

Zelenilo Karlovac za udruge ima 150.000 kuna