Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

U bilo kojem braku ili vezi, bez obzira koliko pozitivni ili sretni bili, dogodit će vam se da kažete nešto zbog čega ćete zažaliti.  Ključno je da naučite što nikad ne smijete reći da kasnije ne biste previše žalili Učite od drugih: 8 fraza koje si sretni parovi u svađi ne govore Naš zadnji meč u New Yorku je bio stvarno neizvjestan iako sam pobijedio u četiri seta. No, lako smo mogli igrati i peti, podsjetio se Thiem koji je upravo u New Yorku postao prvi novi Grand Slam pobjednik nakon Čilića 2014. Thiem: Čilić? Nije moglo teže... Jako nevrijeme popraćeno tučom i grmljavinom zahvatilo je Hrvatsku već oko 15 sati. Kroz par sati proširilo se na cijelu zemlju, a od oko 17 sati je zahvatilo šire zagrebačko područje Vremenski kaos u cijeloj zemlji: Pljuskovi, tuča i jaka grmljavina Ivan Dodig i Mate Pavić igrat će još jedno finale na ATP turniru u Hamburgu. U polufinalu obojenom gotovo svim hrvatskim bojama splitsko-međugorski par svladao je Nikolu Mektića i Nizozemca Wesleyja Koolhofa 6-4, 6-4. Mektić je drugi put u dva tjedna izgubio od Pavića, finale US Opena i dalje je svježe. Za Dodiga i Pavića to će biti peto zajedničko finale, u Hamburgu drugo nakon što su 2017. otišli do kraja, a Pavić je godinu kasnije s Marachom izgubio finale. Protivnici u drugom finalu bit će im pobjednici iz ogleda Nizozemca Jean-Juliena Rojera i Rumunja Horije Tecaua te Australca Johna Peersa i Novozelanđanina Michaela Venusa. Dodig i Pavić u finalu Hamburga

Karlovac POTPISANI UGOVORI Podijeli

Za čišćenje i održavanje Inkasatorovih zgrada ove godine brine 38 obrtnika i poduzetnika

Imat će 24-satna dežurstva i brzo reagirati u hitnim situacijama

Svake godine sve je manje obrtnika i poduzetnika koji s karlovačkim Inkasatorom potpisuju godišnji ugovor za obavljanje usluga čišćenja i održavanja građevina.

Danas je to učinilo njih 38 i oni će biti na raspolaganju stanarima Inkasatorovih zgrada za hitne intervencije
Direktorica Ivana Fočić kaže da će korisnici imati brzu i kvalitetnu uslugu.

-Recimo, ako dođe do puknuća nekakvih cijevi, vodovodnih instalacija vrlo je bitna brza reakcija. S obzirom da je danas dosta teško naći majstora naši su se obrtnici obvezali da će reagirati u što kraćem roku, da će biti u dežurstvima 24 sata. Tu se radi o radovima male vrijednosti i ako se radi o zajedničkim instalacijama onda se plaća iz zajedničkih sredstava prčuve, a ako se radi o instalacijama u stanu onda plaća vlasnik sam, pojasnila je Fočić.

Nedostatak kvalificirane radne snage obrtnicima je trenutno najveći problem. Zato je gradonačelnik Mandić danas prisutne podsjetio na potpore koje Grad daje za poduzetništvo, ali i ostale mjere koje bi trebale promijeniti loše trendove.

– Karlovačka županija i Grad Karlovac su prema srednjim strukovnim školama, prije svega Tehničkoj i Mješovitoj industrijsko – obrtničkoj školi, krenulo se u jedan proces i kod upisnih kvota, ali i kod programa da se tu pokušamo riješiti problem, ne odmah nego u narednih nekoliko godina, dodao je Mandić.

Pročitajte i ovo

OGRANIČENO

Karlovačka dvorana otvara vrata ovog vikenda, naravno uz mjere