Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Karlovac POTPISAN SPORAZUM Podijeli

Za Edison, Nikolu Teslu i vrelovode odobreno 160 milijuna kuna iz ITU-a

Projekti moraju završiti do 31. prosinca 2023.

Od danas je i službeno – Karlovcu je odobreno 160 milijuna kuna iz ITU mehanizma za rekonstrukciju Edisona, nastavak izgradnje Nikola Tesla poduzetničkog centra na Rakovcu, revitalizaciju vrelovoda Gradske toplane te tehničku pomoć Gradu kao ITU posredničkom tijelu.

Svi ovi projekti moraju biti realizirani do 1. prosinca 2023.

Sporazum su potpisali ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i gradonačelnik Damir Mandić.

Bespovratnih 156.744.411,46 kuna je za urbano područje Karlovac i to za: “Obnova brownfield lokacije nekadašnjeg kina Edison”, “Nikola Tesla poduzetnički centar”“, “Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu” i “Revitalizacija nekadašnjeg kina Edison u funkciji pokretanja integriranih turističkih programa u gradu Karlovcu”.

Dodatnih skoro 3,5 milijuna bespovratnih kuna odobreni su za projekt “Tehnička pomoć za Grad Karlovac – ITU posredničko tijelo”. Grad je naime, morao ustrojiti ITU posredničko tijelo koje provodi sve ITU-aktivnosti  na urbanom području Karlovac. Uz dodijeljenih 3,5 milijuna kuna Grad za troškove tog odjela mora osigurati još 15 % novca iz gradskog proračuna.

Pročitajte i ovo

MOST ZA RAZVOJ GAZE

Most Gaza – Banija nije izmišljotina: Isplaniran je još 1959., a i sada je u GUP-u Karlovca